dissabte, 3 de març del 2012

The venus project


No en sabia res d'aquest projecte, però val la pena escoltar el que aquest vell humanista diu...ara no recordo a qui li vaig sentir l'expressió "La utopía no es más que el diseño del porvernir".

6 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Si, l'inevitable Punset ja va tocar el tema en el seu moment. A youtube també es pot trobar una pila de videos sobre en Jacques Fresco. El meu problema és que el design de les seves ciutats ideals me produeixen pànic, i que idees com: Reemplazar gradualmente a los gobiernos y las corporaciones como medios de gestión social e implementar una gestión social-global cibernética me posen els pels de punta. Per la resta, hi han descripcions de problemes que puc compartir i solucions proposades on ja soc molt més escèptic. Dir finalment que totes les iniciatives d'aquest tipus les veig en clau positiva.

Roy Batty ha dit...

Amb tot el respecte que me mereixen les idees d'en Fresco però en relació a la teva frase sobre la utopia, finalment he trobat una de Doris Lessing que estava buscant: Me he vuelto muy intolerante con las ideologías. Pertenezco a una generación de grandes sueños, de utopías de sociedades perfectas, y lo que ha ocurrido es que ha habido mucha sangre. He observado a gente de mi generación que tenía grandes esperanzas y ahora la veo muy rezagada respecto a sus expectativas. Ya no creo en esos sueños perfectos y maravillosos.

Roy Batty ha dit...

No sé. A mi, hi han utopistes que me donen mal de ventre.

Roy Batty ha dit...

Clar que, hi han creacionistes que, ... no sé ni descriure de què me donen mal.

sinfu ha dit...

Fa, però, una lectura força interessant sobre els USA. Tot i això, sempre és bó rebre llum de tant en tant. La frase de la Doris és, francament, genial!

Roy Batty ha dit...

Es que el meu problema és que, després de haver conegut la penya de Ciències a l'UAB, treballo des de fa vint anys en una empresa plagada d'enginyers.