dimarts, 8 de gener del 2013

geògrafs populars ...


Agnes Gonxha Bojaxhiu, més coneguda com Mother Teresa, va néixer el 1910 a Skopje, Macedònia. Sempre l'hem vist rodejada de bisbes i el papa del moment (en va enterrar uns quants), també de polítics i rock stars en hores de baixa popularitat. He de confessar el meu sentiment d'ignorància quan el conserge de l'empresa (tot un professional dels mots creuats) me va aprendre que aquesta dona també va ser professora de geografia el 1944, a la St. Mary's High School de Calcuta, on també va acabar fent de boss. Va ser poc abans de caure malalta d'una tuberculosi i haver de deixar la docència per a recuperar-se. Més enllà de personatges insignes com ara en Alexander Von Humboldt o d'en Marco Polo (aquest però, no podia donar classes perquè no era llicenciat), Sor Teresa completa un elenc de personatges com ara Pinochet, el Príncep William (té un Master en Geografia per la Uni de St. Andrews) o en Michael Jordan, que va obtenir una llicència en Geografia Cultural per la Universitat de North Carolina, on va obtenir la beca més alta que es va pagar fins el 1986.

Notes
  1. Com? Què? No, no crec que Gracita Morales (aquí protagonitzant Sor Citroën) fos també llicenciada en geografia, però me quedava un espai que s'havia d'omplir.  
  2. Quina sort que vaig tenir d'especialitzar-me en Geo Física i en Sistemes d'Informació Geogràfica ... Vull dir que, si us mireu aquest vídeo, el que quedava, no m'acaba de fer el pes. 

12 comentaris:

sinfu ha dit...

Segons el bisbat de Barcelona, hem pogut saber que anys enrere, una novícia catalana que es estava a punt de llicenciar-se en geografia va voler ingressar a l'ordre religiosa de la que formaven part les monges de la pel·lícula d'Almodóvar "Entre tinieblas" però el Sant Pare va dir que nanai i la resta de la hisòria ja la sabeu, malauradament....

Roy Batty ha dit...

Jo no la sé, Sinfu. Explica, explica ...

Roy Batty ha dit...

De totes maneres ... estàs segur que no va ser el canonge de La Seu?

Israel Hands ha dit...

Jo penso que la llista de Geògrafs populars podria ser més àmplia.No sé,potser podriem incloure a Louis Goldenriver o també d´altres amb gran projecció política.

Roy Batty ha dit...

O d'altres amb una gran projecció econòmica ... Per cert, que si no sabeu on invertir tota la pasta que heu anat acumulant aquests anys, ara ja ho sabeu.

Israel Hands ha dit...

Ja sabia jo que d´un paio que, a meitat dinar, va anar a una cabina a telefonar per a esbrinar el preu de l´or,no podia acabar d´una altra manera.De vegades encara em pregunto quan gossos color canyella li van portar a casa després de publicar l´anunci.

Israel Hands ha dit...

Ara que,amb franquesa,no sé si els pocs estalvis que tinc els deixaria en mans d´un sujeto com aquest.

Roy Batty ha dit...

No t'ho gastessis tot en dones, que avui series ja més ric que en Sinfu!

Israel Hands ha dit...

No fotis!:o va fer un munt de bitllets venent olives al English Market o els profes de la CCU estan molt ben pagats.

Roy Batty ha dit...

Es una llarga historia que va començar amb la venda de calculadores, la recollida de ferro als abocadors del Vallès, la venda de samarretes a les empreses líders del sector del transport, la de calendaris amb motius variats als bars de Sabadell, la venda de continguts a l'Enciclopèdia Catalana, els cursos de truita de patates a Tokyo, el contraban de les anxoves de les olives a l'English Market i altres business variats als que s'ha d'afegir la compra-venda de propietats a Irlanda.

Roy Batty ha dit...

Per cert, Sinfu. Crec que hauries de llegir-te aquest article. Si, ja sé. Estaria lleig, però ... què vols que't digui?

Roy Batty ha dit...

Sor Citroën i La Rata de Antequera ... I en Sinfu perdent el temps amb les holandeses!