dimecres, 16 de gener del 2013

immaterialització: premsa ...


Des de que, a finals del s. XIX els germans Scott van comercialitzar al Regne Unit el rotllo de paper higiènic, i des de que a principis del s XX, J.G. Neher & Sons, van comercialitzar a Suïssa els rotllos d'alumini, guardar els vells diaris i revistes a casa ha perdut part de la seva utilitat. Ho prova, per exemple, el fet que en Hands acaba tant fatigat de portar quilos de vells exemplars de El País al contenidor que, després, ja no li queda ni esma per passar-se pel GS. 
En fi, imagino que tots haureu visitat en alguna ocasió les versions electròniques de la premsa de la vostra predilecció. També imagino que, aquells que tingueu un smartphone, us haureu baixat una aplicació que us permet consultar des del vostre mòbil els diaris i les cadenes de ràdio o de TV de la vostra predilecció. I també imagino que aquells que, per voluntat pròpia o per accident, utilitzeu el navegador Chrome, us haureu baixat en alguna ocasió algun article que volíeu llegir tranquil·lament més tard off line
El que no sé és si tots coneixeu l'aplicació Flipboard (iOS i Android). Com podeu veure a la pàgina de l'editor, l'ergonomia de la lectura d'aquesta aplicació és, senzillament, al·lucinant (anava a dir espelusnant, pero m'he contingut). Sols afegiria al vídeo que il·lustra aquesta entrada que, un cop arribes a seleccionar les publicacions que t'agradaria seguir, arriba un moment en que ... descobreixes que has de ser molt més selectiu. Es que sinó, et passaries el dia no fent res d'altre que llegir tots els diaris als que tens accés. 
Un petit detall que té tota la seva importància: utilitzar Flipboard en un smartphone és un vici ... però si teniu l'oportunitat de fer-ho a una tableta, llavors ja és pecat capital! 

Com? Què? Ah! Que què passa amb els periodistes si tots ens dediquem a llegir premsa gratuïta? Doncs com ells no van semblar preocupar-se gaire pel que passaria amb els cartògrafs amb l'arribada de Google Maps o Microsoft Bing ... jo no sabria què més afegir.  

7 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Un cop més,gràcies per la quantitat d´informació tant clara i sintetitzada.L´altre dia,però,se´n va anar la llum a casa durant una bona estona i això em va fer preguntar-me sobre la desmaterialització.
No sé si té molt a veure,però hi ha una sèrie que es diu Revolution que tenia un bon argument inicial:"Vivíamos en un mundo de electricidad, dependíamos de ella para todo y, cuando se fue, todo dejó de funcionar. No estábamos preparados. El miedo y la confusión dieron lugar al pánico. Los que tuvieron suerte, salieron de las ciudades. El gobierno se desplomó, las milicias se hicieron con el poder, controlando el suministro de alimentos y acaparando armas. Todavía no sabemos por qué se fue la electricidad, pero tenemos la esperanza de que vendrá alguien e iluminará el camino".Però que crec ja han deixat de fer per que la cosa va anar decaient.L´heu vist?

Roy Batty ha dit...

Home, Hands. No pensaràs que l'energia necessària per fer el paper la treuen de milers de hàmsters fent donar voltes a una gran roda, oi?
Ara en serio, hi ha una revolució en la producció de l'energia que no es pot deixar de banda. La concepció de la producció centralitzada, que'ns presentaven els antics films de ciència ficció, està deixant pas a d'altres formes menys dependents.
I el cas més extrem d'aquesta revolució és la producció elèctrica portàtil. Els preus no son encara el que esdevindran, però t'invito a llegir l'entrada que vaig fer el passat 13 de desembre: energia fotovoltaica: un mercat en expansió per veure que, en aquesta opció, s'estan invertint quantitats impressionant de diners que, d'alguna manera, indiquen quina és la tendència.

Roy Batty ha dit...

En resum, que si la revolució ha començat a Alemanya, un amic meu italià va dir-me que el centre de de dispatching de Roma també ha realitzat una baixada brutal del consum que no es pot associar solament a la crisi, sinó a l'instal.lació de panells solars pels particulars. Afegiu que escriure un mail consomeix menys energia que el paper d'una carta. Que les bombetes de baix consum es generalitzen per tot arreu, tot com els electrodomèstics de classe A+ i A++ i jo crec que ... podem conclure en que: el futur, ja no és el que era

Israel Hands ha dit...

Be,ja saps que aquí anem a la cúa de tot això.Però ja seria hora d´empendre la producció elèctrica portàtil i passar de les grans companyies,i més quan salta el tema de la gran estafa dels comptadorsde la llum.No té pèrdua la web d´aquest home

Israel Hands ha dit...

M´ho estic pensant,però crec que consultaré a un vell conegut comú a veure com tenim el tema.Per cert,no t´agradaria fitxar-lo per al curro?

Roy Batty ha dit...

Vaig veure una foto d'ell amb la toga, amb uns companys de Berkeley, el dia de la seva graduació. I ja tenia el carisma amb el que se'l va conèixer després. Va ser una veritable llàstima quan es va descobrir tot el pastis ...

Israel Hands ha dit...

Què cabrón!!!m´has fet pixar de riure.