diumenge, 6 d’octubre del 2013

espanyols per la independència de Catalunya



Una de les passions que comparteixo amb en Sinfu és la lectura del Vilaweb: les noticies, perquè la botiga me dona una mica de grima. Segurament la noticia se'm va passar per alt al PSC-El Periodico, a CIU-La Vanguardia o al PSOE-El Pais, perquè no pot ser que no sortís a la primera plana d'aquests diaris. En fi, que el 03.10.2013 es va presentar al Centre Cultural de Bellvitge la plataforma SÚMATE (els trobareu a la xarxa com www.sumate.cat).

Si el vídeo us dona ganes de saber més, podeu donar un cop d'ull al manifest de l'entitat. On trobareu paràgrafs com ara aquests:


Súmate pretende ser parte activa en afrontar los retos sociales y políticos de Cataluña. Después del reiterado menosprecio de los distintos gobiernos del Estado español hacia las necesidades y las justas reivindicaciones de la sociedad catalana, ha llegado la hora de que trabajemos como un solo pueblo y construyamos un nuevo país, en libertad, que respete la diversidad y con el firme convencimiento de que nuestro bienestar presente y el del futuro de nuestros hijos, dependerá de nuestras decisiones.

Súmate también denuncia el desequilibrio fiscal y el maltrato político al que el Estado español somete a Cataluña desde hace tiempo, por parte de unas élites centralistas que empobrecen y castigan a la población de Cataluña, que es la que más riqueza genera.

Tenemos derecho a decidir qué futuro queremos y estamos convencidos que un estado propio va a beneficiar al conjunto de los catalanes, sobretodo a la Cataluña popular y metropolitana, la que concentra la mayoría de parados, de familias empobrecidas y que más sufre el desmantelamiento de los servicios públicos.
Ahora más que nunca, la Cataluña social que queremos y necesitamos merece decidir democráticamente su futuro y construir una Cataluña soberana.
Puc imaginar-me la cara d'en Albert Ribera i de na Alícia SC si llegeixen els testimonis d'aquesta pàgina, també la d'uns quants medis que han jugat amb l'enfrontament a Catalunya entre població autòctona i immigrada. Espanyols de la roja, pericos, ex-votants del PP ... ara bé, si escolteu la intervenció d'en Lluís Cabrera, president de l'entitat Altres Andalusos, pensareu en un tic de l'ull d'en Pujol que es transmet com un virus entre els votants de CiU, que començaran a demanar-se si no valdria més la pena tornar a estar de bones amb en Duran.

1 comentari:

sinfu ha dit...

Doncs sí, compartim, entre d'altres passions, la lectura de Vilaweb. La botiga no, of course.
La notícia de la que parles ja va sortir a El Periódico dissabte de la setmana passada i es va fer viral a les xarxes.
De fet, és una demostració més, del fracàs del neolerrouxisme de Ciutadans...
Jo coneixia a Lluís Cabrera i els Altres Andalusos ja feia dies.
Lluís Cabrera és un personatge singular, del taller de músics de Barcelona, activista veinal, llibertari.
Mireu que deia al 2005.