dimecres, 2 d’octubre del 2013

Vall d´Aran

Em feia molt de goig tornar a la Vall d'Aran per què feia uns 30 anys que no hi anava. I tenia ganes de retrobar una petita borda a la vora del riu Valarties on vàrem estar uns dies amb el Doc i en Fluvià Rivers.

L´excusa era fer un treball de Biogeografia que consistia en triar una parcel.la (en teoria a Collserola, però ja sabeu com les gasta el Doc i va aconseguir un petit canvi d'ubicació), i fer una descripció completa de l´espai:des de la flora i la fauna,fins al tipus de sòl. El cas és que la forta riuada del passat mes de Juny s´havia endut trams de la carretera i, tot i estar condicionada per al pas de les màquines, no era massa transitable. Així que em vaig quedar amb les ganes i hi tinc una visita pendent, potser per a l´any que ve. Els efectes de la riuada encara eren força visibles i el que jo recordava un riuet amb una petita llera, s´havia convertit en quelcom prou més ample tot i que ara baixava poca aigua o el que deu ser el cabdal normal del riu.

Tret d´aquest episodi, constatar que entendre l´Aranès no és tasca senzilla i que Bossost (amb els efectes de la riuada encara visibles a part del passeig) sembla ancorat als anys 60 o 70, amb un munt de botigues de begudes alcohòliques, de roba i restaurants dirigits a la clientela francesa, de quan comprar aquí era molt més barat. En fi, ara només toca esperar a que el Doc, que tot ho guarda, publiqui un passats tèrbols dedicat a la Vall d´Aran, que de ben segur té bon material.

3 comentaris:

sinfu ha dit...

Home Hands, que el Doc tingui bon material no ho dubto. Però que publiqui alguna cosa potser és massa demanar. Un home tan ocupat com ell...

Israel Hands ha dit...

Ho sé de bona tinta:si l´Assumpta no li ha llençat tenia un bon grapat de diapos.I potser en Fluvià també.També deu estar força ocupat,vull dir.

Roy Batty ha dit...

Menys conyes, Hands. Que acabo de trucar a l'Assumpta i m'ha dit que està treballant de valent donant unes interessantíssimes conferències sobre biogeografia.