dimecres, 2 d’octubre del 2013

l'esport fa baixar de pes?

Quina satisfacció quan, després d'una hora intensa de footing, la balança t'informa de que has perdut un quilo! Creus però que l'esport et permet baixar de pes sense canviar els teus hàbits alimentaris? Res és menys segur. La composició dels quilos perduts mitjançant l'esforç és d'un 88,5% d'aigua, un 10% de sucre i un 1,5% de greix ... o 15 g de greix. Tot i que l'índex de greix pugui doblar durant el període recuperació (pèrdua total de greix 30 g), basar-se en l'activitat física per perdre pes no és suficient. Hauries de practicar intensivament un esport durant varies hores per dia per començar a obtenir un resultat. Per exemple, necessitaries 30h d'esforç per perdre 1 kg de greix corporal!  I entre tant, hauries de menjar alguna cosa, clar. 

Aquest és el missatge que passa aquest article publicat el passat 12 d'Agost a la pàgina quebequesa de passeportsanté.net. Deixeu-me aclarir que el contingut de l'article no s'oposa a la pràctica de l'esport. Tot el contrari! L'únic que fa és carregar-se un mite que ha desesperat durant molt de temps a aquells que han basat el seu combat contra el pes exclusivament en la pràctica de l'esport, oblidant la importància dels hàbits alimentaris.

Punxeu doncs l'enllaç per veure el contingut integral de l'article: L'activité physique fait-elle perdre du poids? I mireu de trobar un moment per llegir aquests altres: Les personnes en surpoids ont un risque de mortalité inférieur de 6% à celles de poids normal, i Il faut arrêter d'associer l'activité physique à la perte de poids.

3 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Batty,jo crec que si possessis una consulta dietista et podries treure una bona pasta.Hi has pensat?

Roy Batty ha dit...

Home, si. El que passa és que no deixa de ser una professió perillosa. Per exemple, el tractament que li vaig receptar a la meva darrera clienta va ser molt poc apreciat pel seu company sentimental. Es per això que he decidit seguir treballant pel GS, que és menys arriscat.

Roy Batty ha dit...

Acabo de passar-li una adreça al Sinfu, aviam si pot trobar unes idees que li siguin de profit. De res, Sinfu!