dijous, 3 d’octubre del 2013

la novel·la negra escandinava a la tv




Fem un tomb per tres sèries de tv basades en la novel·la negra escandinava?

Començaré per par Forbrydelsen (2007), una sèrie danesa que, ambientada al departament de policia de Copenhaguen, gira al voltant de la inspectora Sarah Lund i el seu equip. L'especialitat de la sèrie és abordar una trama que dura tota una temporada, amb un cas d'assassinat que es diferent cada dia i que, durant la hora que dura cada episodi, cobreix les 24h de la investigació.  La sèrie és coneguda pels seus girs argumentals, el seu to fosc i per donar la mateixa importància a la història de la família de la víctima assassinada juntament amb la investigació policial. Malgrat tot, la sèrie té els seus punts d'humor! (veure el trailer).

Den som Draeber (2011), l'adoro! Una altra sèrie danesa on la inspectora Katrine Ries Jensen i el psiquiatra Thomas Schaeffer combinaran les seves habilitats pel profiling de la personalitat d'uns assassins especialment sàdics. Malauradament, la sèrie no va tenir el seguiment de public que s'esperava a Dinamarca i està limitada a cinc episodis dividits en dues parts (veure el trailer).

Fjällbackamorden (2012), Es tracta d'una sèrie sueca. Yaël es va quedar fregida quan vaig dir-li que els episodis que acabava de veure els podia llegir als llibres que corren per casa de .... Camilla Läckberg [1] [2] [3]. Doncs això, la versió televisada, en ben fet, dels llibres de na Läckberg ... amb un càsting que potser pot despistar en relació a la imatge que hom s'havia fet dels personatges als llibres però. Podeu trobar en aquest enllaç un trailer de l'episodi dedicat al llibre Empremtes que mai s'esborren.

2 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Donc gràcies per la informació,Batty,que me´n se d´una (la tia Emma,of course)que així que les ensopegui se les empassarà d´una tacada.Certament jo també sento curiositat per veure algún d´aquests capítols,tot i que he de confessar que cada cop em costa més fotre´m davant d´una pantalla.

Roy Batty ha dit...

Doncs mal està que ho digui per no decepcionar a totes mes meves fans. Però el passat diumenge, estaven passant un episodi de Fjällbackamorden (que aquí han traduït com Les enquêtes d'Erica) i el monstruo de na Lluïsa me va deixar dormint com una soca al sofà i, quan vaig despertar-me, va tenir les penques de dir-me que l'episodi havia estat de conya.