dijous, 29 de maig del 2014

comunicat contundent d'ERC sobre Can Vies

Interessat per saber quina era la posició d'ERC davant el follón que ha organitzat en Trias amb la destrucció de Can Vias, m'he trobat amb aquest comunicat contundent de Gemma Calvet (l'Oriol està tant emocionat que no sap què dir). Amb valentia i coratge, ERC expressa de manera contundent la seva posició sobre les derives polítiques de CiU

Gemma Calvet ha fet ‘una crida perquè a les protestes convocades (per avui mateix) contra el desallotjament de Can Vies no hi hagi cap mena d’acte de violència’. ‘Reconeixem el dret a la protesta, a la desobediència civil però demanem de forma molt coratjosa la condemna de qualsevol tipus de violència' i ha destacat la capacitat del poble català d’exercir 'aquesta resistència i desobediència des d’una actitud absolutament cívica i pacífica’. Calvet ha insistit en la ‘condemna enèrgica dels fets violents perquè els que surten perjudicats son els veïns, som tots plegats. Defensem la llibertat de manifestació i reunió sense ús de violència, amenaces i coaccions (web ERC)
Segons la meva interpretació, ERC entén que el Centre Social Autogestionat de Can Vies (wikipedia) col·lectivitzat per la CNT primer, espoliat pels sindicats verticals del franquisme després i, finalment recuperat per joves del barri de Sants el 10 de Maig del 1997, és una part integrant del teixit associatiu del barri. I des d'una posició de defensa sense ambigüitats dels veïns, interpreto que Gemma Calvet demana als elements externs: Ajuntament, Constructores, Empreses de Seguretat, Banca i Mossos que expressin la seva opinió de manera democràtica, admetent fins i tot que exerceixin la desobediència civil, i que abandonin qualsevol tipus de violència. Com les agressions físiques als ciutadans (mossos d'esquadra), agressions al patrimoni construït (excavadores) o agressions visuals com les de les empreses de seguretat equipades amb gossos que donen l'imatge de les pitjors èpoques del nazisme.

Des d'aquesta columna m'agradaria estar segur de haver interpretat correctament el missatge de Gemma Calvet i voldria tornar a saludar el coratge, la claredat i la contundència amb la que aquesta formació política prepara la seva futura acció de govern.

Però també m'agradaria condemnar aquells que han llençat falses acusacions dient que els responsables de la Smart City han fet tot el possible per demanar la desactivació de la recerca de vídeos conflictius a youtube i el filtre de les imatges incomodes a Google. Prou ja de informacions que confonen els ciutadans i no els deixen reflexionar responsable i assossegadament en la decisió adequada a prendre el dia de la consulta sobre el futur de Catalunya. Ara que, vist el present ...

9 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Bona interpretació Batty.I encara és hora de que a algú de la casta política entengui d´una puta vegada que rere els fets per la recuperació de Can Vies,s´amaga tota la resta de problemes que arrosseguem des de ja fa massa temps: desnonaments,taxa d´atur desorbitant,corruptel.les,etc.
Als cràpules de Montull i Millet només els hi ha caigut 1 any de presó (que,evidentment no cumpliran)pel cas de l´hotel del Palau de la Música,mentre que toooota la cúpula d´urbanisme de l´ajuntament ha estat absolta.Com no ha d´estar la gent emprenyada?

Israel Hands ha dit...

L´altra perla del día: en Felip Puig argumentant que si Catalunya fos independent els aturats cobrarien mes.Em penso que del que es tracta primer és d´evitar que hi hagi atur no?.En fi...jo no hi crec,però Deu que mos agarre confessats.

Roy Batty ha dit...

Home, tenint en compte que, paral·lelament al discurs de Espanya ens roba, hi ha el de que en una Catalunya independent el govern tindria més recursos per la despesa ...

Jo sempre penso: a a aquesta penya, no se li ha passat mai pel cap de baixar els impostos el dia que Catalunya sigui independent?.

No et preocupis, conec la resposta. En tot cas estic segur que, ben aviat, el partit més votat de Catalunya, tindrà a bé explicar-nos quina serà la política fiscal que pensa tirar endavant ... el dia després de la independència.

Per cert, no era avui que la Santa Aliança havia de discutir la baixada d'impostos a Barcelona World?

Roy Batty ha dit...

De totes maneres, no ens deixem guanyar per les interpretacions malintencionades de comentaris que potser no ho eren. Potser que en Felip Puig estava pensant en un subsidi fitness pels aturats catalans.

Uy, perdó! Que jo segueixo amb la mania de dir embassaments i aturats, i segons TV3 s'ha de dir pantans i parats.

Pierre Nodoyuna ha dit...

(d'acord amb tot el que dieu sobre Can Vives, m'agafo al final del teu comentari perquè em sulfura la sang)
Efectivament, avui s'han aprovat les mesures a favor de BNC Wordl!!!!!
Aquesta penya és capaç d'acabar amb la meva no-violència!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roy Batty ha dit...

Personalment, el que més m'enutja és que Seat, Nissan i totes les altres grans empreses del país no reclamin el mateix tipus impositiu. Més que res, per veure la cara que posarien els grans estrategues de la pàtria quan ens haguessin de fer el discurs de que han de fer més retallades per culpa de ... a qui li tocaria ara ser el culpable de la seva incompetència?

Roy Batty ha dit...

Wow! El portaveu del Can Vies es diu ... Pau Guerra. !!!

Roy Batty ha dit...

L'alcalde Trias assegura que va enviar l'excavadora a tirar a terra l'edifici perquè "estava en mal estat" i que Can Vies està aixecat en un espai que és una zona verda ... el mateix dia que el Parlament de Catalunya aprovava la requalificació de terrenys per la construcció de Barcelona World.

Algú pot trucar els mossos perquè dissolguin aquesta penya?

Roy Batty ha dit...

Cal dir però que, tot i estar decebut pel comunicat de Gemma Calvet, he de reconèixer que, al menys, ERC s'ha pronunciat. També el PSC, tot i que critica més les formes que no el fons. Es molt més del que veureu si aneu a la pàgina d'ICV. Per cert, lo de els nostres drets: la nostra dignitat ... era conya, oi?
Altrament, la CUP segueix sense decepcionar-me per ara.