dijous, 22 de maig del 2014

sobre la diabetis i la talla del cervell

Estic segur que la penya de El Periódico segueix com a model la línia del Daily Mail, basada en la idea que una noticia interessant, s'ha d'interpretar en to sensacionalista perquè la gent se la llegeixi.

En general, dono un cop d'ull als temes que tracten. I, si veig un mínim interès, llenço una recerca a Google per trobar una publicació que tracti seriosament la noticia. No va ser el cas d'aquesta noticia publicada pel Daily Mail el passat 29.04.2014: Diabetes can cause your brain to SHRINK and age it by two years every decade, researchers warn.

Utilitzant "delicadament" imatges de joves obesos per donar a la noticia el sensacionalisme propi a la línia editorial del diari, l'article ens parla d'un estudi realitzat per R. Nick Bryan, M.D., Ph.D., professor de radiologia a la Perleman School of Medicine, University of Pennsylvania. I ens diu que que la diabetis pot ser la causa que el seu cervell s'encongeixi i envelleixi de dos anys cada dècada.
Trencant amb la tradició, aquest cop no he anat a buscar res a Google. Car he de confessar que m'ho he passat super bé llegint els comentaris dels diabètics que donaven la rèplica a l'article. Et tradueixo uns que he seleccionat:
  • "La diabetis pot causar que el nostre cervell s'encongeixi i envelleixi dos anys cada dècada" Wow, això sona força bé! Normalment el cervell envelleix de deu anys cada dècada!
  • Gràcies pel vostre article, que m'ha animat enormement! Car s'afegeix als riscs que ja coneixíem de quedar-nos cecs, perdre una extremitat o les dues, tenir insuficiència renal i patir un infart. Sis-plau passeu-me una pistola i acabem d'una vegada :-)
  • Res, proveïm-nos de tot el que no podem menjar, muntem-nos una orgia, i llisquem suaument en un estat de coma.;)
  • Doncs jo crec que tenen raó, ja que tinc diabetis i me sento molt estúpid llegint aquest article!
Sabent que la telefonia mòbil ja està parlant de desplegar la 25G (fins i tot es parla ja de la 400G) quan encara no s'ha desplegat arreu la 3G ... a qui pot preocupar-li que el cervell pugui encongir-se a causa de la diabetis, quan s'arrisca a quedar-se amb el cervell fregit a causa de les micro-ones de la telefonia mòbil?