dijous, 15 de maig del 2014

el GS als motors de cerca de la xarxa

Hi ha dies que me dona per fer coses un tant excèntriques.  Per exemple, fa poc que'm va donar per veure quina era resposta dels més importants motors de cerca a la qüestió "geògraf solitari".

Google és imbatible pel que fa als articles i a les imatges indexades. Curiosament, amb la de vídeos de youtube que arribem a penjar, la indexació que fa és molt decebedora. A continuació, i he de confessar que no m'ho esperava, trobem AOLYahoo i Bing el resultat és justet pel que fa als articles i a les imatges, però decebedor pel que fa als vídeos. Qwant m'ha semblat força interessant pel que fa als articles recollits, però sobretot als medias (imatges i vídeos).

duckduckgo presenta com entrada una selecció dels millors vídeos del GS però, pel que fa als articles, la llista és més aviat curta i molt mal barrejada. StartPage presenta uns quants articles i una selecció de fotografies, però és incapaç de trobar un sol vídeo. Yandex, el motor de cerca més popular a Rússia, presenta un resultat decebedor pel que fa als articles, sorprenent pel que fa a les imatges i molt complet pel que fa als vídeos. Ask, Metacrawler o Search, presenten un resultat de veritables mínims. Baidu, el motor de cerca xinès ... 'peor imposible!'

Just per acabar, m'ha fet gràcia veure el GS mencionat a llocs com ara un recull de premsa castellera del novembre del 2011, a un article sobre Flogging Molly a cyclopaedia.net ... o fins i tot a La Vanguardia (veure 5 blogs enlazando a este artículo). Tot i que, potser el més sorprenent sigui l'anàlisi comparativa que'n fan a similarsites.com , l'anàlisi de la pàgina que fan els de craftkeys o l'article on se'ns menciona a wikiworldbook.com.