dijous, 8 de maig del 2014

les telefòniques i el dret a decidir

Mentre a Catalunya s'estan disparant les desigualtats socials, el govern de l'Artur Mas segueix treballant dur en el tema del dret a decidir. De quin dret parlo? Del dret de les empreses de telefonia a decidir on els dona la gana d'instal·lar les seves antenes i procedir a expropiacions per fer-ho. Que't creies? En això, com en tants altres atacs a les llibertats individuals, la troika formada pel PP, PSOE i CiU no han tingut mai cap problema per ficar-se d'acord: de fet, aquesta troika és més letal per les llibertats democràtiques que d'altres més llunyanes a les que es dediquen a atacar les esquerres d'aquest país

Personalment, entenc que les companyies telefòniques necessitin un cop de ma de la Santa Aliança formada pel PP, PSOE i CiU. Només cal recordar en el que li costarà Digital Plus a Telefònica o el que li va costar a Vodafone comprar Ono.

Menys mal que CiU ens va tranquil·litzar el passat 23.04 afirmant que: CiU protegeix a la Llei de Telecomunicacions les competències autonòmiques i blinda la Direcció de Telecomunicacions de la CNMC a Barcelona [...] es posa en valor la participació de les Comunitats i Corporacions Locals en matèria de nous serveis i tecnologies. Menys mal! Perquè els de Barcelona TV van demostrar que no havien entès res quan van avançar que: L'edifici de la Comissió Nacional de Telecomunicacions (CMT) podria quedar sense ús després que la nova Llei general de telecomunicacions prevegi la retirada d'una vintena de competències de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), de la qual forma part la CMT. L'edifici ja va quedar retallat l'any 2013, amb la creació de la CNMC, que va centralitzar diversos organismes reguladors a Madrid. Tampoc semblen haver entès res a TV3 quan diuen que: Les companyies podran decidir, amb l'autorització del Ministeri d'Indústria, on col·locar les antenes de telefonia mòbil. Sé que alguns s'estaran dient que potser és CiU que no sap mai què és el que firma i ens porta venuts des de que estan al govern.

Al GS som més constructius. I amb la finalitat de donar suport a la nova llei de telecomunicacions i a la possibilitat oferta a les companyies de telefonia d'expropiar quan resulti necessari per a la instal·lació de la xarxa i no hi hagi cap altra alternativa tècnicament o econòmicament viable, el departament de recerca en comunicacions del GS ha realitzat un estudi que demostra la viabilitat d'instal·lar antenes en llocs estratègics de la ciutat, sense perjudicar els seus ciutadans. A les seves conclusions, aquest estudi proposa instal·lar les noves antenes a les agulles de la Sagrada Família, les de la Catedral, al damunt del Crist del Tibidabo i, just per donar un exemple de conducta ciutadana, a casa de l'Artur Mas i a la dels seus consellers.

L'estudi ha estat enviat amb caràcter urgent a Moncloa per una empresa de missatgeria de Viladecans, junt amb la factura dels honoraris dels tècnics especialistes. Sabem que l'idea d'instal·lar les antenes als domicilis dels membres del govern ha estat seriosament avaluada pels membres de l'executiu espanyol, no ha estat tant apreciada la de la utilització dels punts culminants als llocs de culte. En tot cas, no val a badar, perquè l'empresa de Viladecans té l'encàrrec de no tornar sense la factura cobrada (de la que es quedarà una mòdica comissió del 50%). Esperem que'n Mariano no faci el banau, perquè no sap amb qui es juga les garrofes!