dimarts, 27 de maig del 2014

la caixa de pandora (2)



Frei.Wild
El passat 20 de maig, a la primera entrada de la sèrie 'la caixa de pandora' vaig presentar-te una banda de punk rock de de Brixen, al Südtirol (la regió autònoma italiana de Trentino-Alto Adige): Frei.Wild,  Més enllà de que m'agrada com sonen, respecto les seves idees: pots defensar com ningú  les teves arrels, la teva llengua i seguir lluitant per una Europa que garanteixi el respecte de les minories. 

Si en el cas del Südtirol el concepte de minoria lingüística està estretament lligat a un traçat de fronteres delirant, el més important és que a la penya no li passi pel cap seguir els cants de sirena de les idees totalitàries que intenten capitalitzar aquesta situació en el seu propi benefici i afavorir el retorn a una nova confrontació al si d'Europa.

Et proposo veure i escoltar un tema sobre una realitat que ens és desconeguda, en part gràcies al nostre autisme geopolític. No et perdis les imatges del vídeo: és possible que no les hagis vist abans. Estic segur que entendràs moltes de les frases que, en alemany, van sortint al llarg del vídeo. De totes maneres, et proposo que't passis per Google Traduction la lletra d'aquest tema: Wahre Werte . Jo he escollit aquesta estrofa:

Odiem feixistes i nazis.
Els vam patir a casa.
També a la nostra terra.
Patriotisme significa amor a la pàtria.
El respecte per la terra i el menyspreu per les guerres.
Aquí estem, amb el nostre nom.

(els veritables valors - Wahre Werte)