dilluns, 11 d’agost del 2014

cada país te la TV que es mereix?

Què? Ah, no. No ho preguntava per haver de patir quotidianament la intel·ligència de titulars com ara aquest: Troben més restes òssies a Serinyà de l'"Homo sapiens" més antic de Catalunya, que seria una dona. Tampoc pel discurs "progre" de Xesco Reverter sobre Gaza, parlant-nos dels 5,2 nens per dona, una de les tasses de natalitat més altes del mon i evitant-nos dir res sobre el rol de "reproductores" de l'Islam de les dones que habiten aquest territori, ni sobre l'objectiu polític que s'amaga al darrera. O la pobresa que provoca un bloqueig de Gaza que no deixa passar aliments, però si que sembla haver deixat passar 10'000 míssils

I ja que parlem de l'"Homo Sapiens" me demano, fins on pot arribar la capacitat cerebral que dediquen els membres dels serveis informatius a la memòria recent?

Qui era el president a Ucraïna abans que la població de Kiev el fes fora? Si era president, i pro-rus, d'on era la penya que l'havia votat majoritàriament?  I si havia arribat a president amb els vots de la majoria, els pro russos d'Ucraïna poden ser només considerats com "una minoria separatista"?

I si no son una minoria (i què, si ho fossin!), com pot ser que des de la TV d'un país que reclama per a si mateix el dret a decidir democràticament, se li negui el mateix dret a un altre poble? Com es pot acusar des dels seus informatius aquells que defensen el dret a decidir a Ucraïna de "milícies separatistes"?  Com es pot mencionar amb cinisme lo de "l'autoproclamada República Popular de Donetsk" des d'un país que potser no tindrà més remei que seguir el mateix camí? 

Com es pot anomenar tropes governamentals a un conjunt heterogeni de batallons a sou d'empresaris mafiosos on abunden els neo-nazis locals i europeus? I com es pot jugar a la indignació amb el que ha passat a Gaza i minimitzar el bombardeig de hospitals i zones ocupades per civils a les ciutats de l'est d'Ucraïna?  On està el metrallament d'imatges sobre bombardejos de ciutats i la fugida de civils als que hem tingut dret a Gaza?  Que fa que la vida d'un rus valgui menys que la d'un palestinenc?

Què ens fa mereixedors d'aquesta nova campanya de manipulació si darrera de tota aquesta carnisseria de la població civil russòfona no hi ha res d'altre que una altra bruta historia de corrupció política on està implicada la família del secretari d'estat i del vicepresident dels USA?  Va ser per una TV com aquesta que es va lluitar durant tants anys a Catalunya?  No, Oriol, sobretot no diguis res: dona molts més vots no saber què és el que penses.

Abans que t'emocionis, Alícia. Parlo de TV3 perquè me l'estimo i crec que encara està a temps de ser allò que volíem que fos. Pel que fa a les cadenes espanyoles, francament, crec que el nivell intel·lectual, la manipulació i mala baba que destil·len, fa temps que han deixat de tenir cap mena de remei i només son bones per matar l'avorriment de les cabres de l'Atlas saharià ... O potser no.