dilluns, 4 d’agost del 2014

karima bennoune: la lluita pels drets humans

Karima Bennoune
Avui et proposo de donar un cop d'ull a una emotiva i valenta conferència realitzada a un TED el passat Març 2014 per Karima Bennoune: When people of Muslim heritage challenge fundamentalism.

Seguint amb els seus 20 anys d'activisme en la defensa dels drets humans, l'autor de Your Fatwa Does Not Apply Here: Untold Stories from the Fight Against Muslim Fundamentalism ens presenta el combat d'aquells que defensen l'opció de decidir per ells mateixos sobre com volen viure la religió, o no viure-la, als països musulmans ... i, molt més greu encara, al Regne Unit i als USA, escombrant els apriorismes completament desfasats tant a l'esquerra com a la dreta.

I, al bell mig d'aquest combat, la llibertat de les dones sota les lleis musulmanes: per poder seguir uns estudis sense que no les condemnin a mort ... o, tot simplement, poder riure en public com els vingui en gana!  I a partir d'aquí, qui cadascú decideixi lliurement per qui ha de manifestar-se!  Car encara hi han països on la gent té el dret de fer-ho.