dimecres, 6 d’agost del 2014

centenars de milers de manifestants al carrer

futures esclaves i boti de guerra?
Yolanda Álvarez i també els equips de TV3 han deixat els seus hotels a Jerusalem per traslladar-se ràpidament al Kurdistan iraquià, on s'està desenvolupant una catàstrofe humanitària des de fa dies, sota la total indiferència de la comunitat internacional.



Sota l'empenta de l'ofensiva dels milicians de l'Estat Islàmic (EI), 30'000 famílies de la comunitat yazidi estan assetjades a les muntanyes de Sinjar, sense aigua ni aliments. 70 nens ja han mort en les darreres 48 hores i es comptabilitzen 200'000 desplaçats que intenten fugir de la mort travessant les muntanyes del Kurdistan. Almenys 500 hommes yazidis van ser executats després de la caiguda de Sinjar i les seves dones convertides en esclaves com a boti de guerra.

Navi Pillay, Alt comisari de la ONU pels Drets de l'home, ha acusat de crims de guerra els dirigents de EI. I el govern espanyol ha iniciat accions de represàlia contra els països que financen aquesta organització: Aràbia Saudita, Qatar i financers privats de Kuwait. Finalment, els governs de la UE han amenaçat amb greus represàlies a EI i als països que el sostenen sinó acaben amb la massacre de civils.

Mentre tant les xarxes socials mostren la seva irritació contra les accions d'EI i milers de manifestants han sortit al carrer per expressar la seva repulsa. Fins i tot el FC Barcelona ha amenaçat amb retirar el logo de la seva samarreta si els seus sponsors no condemnen públicament les accions terroristes d'EI.

No. Malauradament l'únic és real en aquesta entrada és la massacre feixista que, en ple segle XXI, està tenint lloc en aquests moments, davant del silenci criminal de tots aquells que no han fet res d'altre que tornar a mostrar-nos la seva hipocresia i voluntat de manipulació.

Els desitjo que els paguin molt bé i que puguin seguir mirant-se al mirall.