dijous, 21 de gener del 2016

mariano: ecce homo



dir que hi ha penya que segueix
fumant aquesta marca ...
En Mariano està passant una setmana negra. Avui mateix, els de 'El mati i la mare que el va parir' de Ràdio Flaixbac l'han enredat amb una trucada que demostra el circ de crispació amb el que ens tenen entretinguts.

Ahir, en David Torres, al seu blog a publico.es se'n fotia de les seves tàctiques per lligar en un article magistral que no et pots perdre: Tácticas de ligue en el Congreso.

I ahir també, el diari del que Wyoming és copropietari, infolibre.es, publicava una noticia al·lucinant: El Tribunal de Cuentas dice que el Estado desconoce el valor actual de sus bienes.

Un article que afirma coses tant increïbles com que desde 1987 no se ha aplicado la revalorización del mercado inmobiliario, algo particularmente destacable en el caso de 10.738 de los 15.458 bienes registrados entre 1987 y 1991 en el Control del Inventario del Inmovilizado Material (CIMA), previo al actual. O que una parte de las altas del inventario ni siquiera utilizan como valor de referencia su valor catastral, pese a tenerlo, y tienen asignados valores inferiores o iguales a 1 euro. Es el caso de 7.065 bienes (14% del total) cuyo valor catastral supera los 4.147,16 millones de euros pese a que el consignado en el CIBI asciende únicamente a 4.724,25 euros. I el pitjor de tot és que no hay previsto ningún plan para actualizar esta situación.

I no sé què m'ha donat que m'he passat per la versió en espanyol del Wikipedia (aquella que abans a CiU m'haurien corregit dient-me que és la versió en castellà) i he llegit que: Licenciado en Derecho por la Universidad de Santiago de Compostela, comenzó a preparar las oposiciones a registrador de la propiedad en el último año de carrera y las aprobó al año siguiente. Con 24 años se convirtió en el registrador más joven de España. En fi, no sé si es molt agosarat dir que si algú al govern deu saber de què parla el Tribunal de Cuentas deu ser ell. Aviam si al final resultarà que l'estat té patrimoni per liquidar el deute i no ho sap!

Clar que, no sé si refiar-me massa del Wikipedia, car també diu que: Rajoy es nieto de Enrique Rajoy Leloup, uno de los redactores del Estatuto de autonomía de Galicia en 1932 que fue apartado de la docencia universitaria por la dictadura hasta principios de los 50, y es hijo del también jurista Mariano Rajoy Sobredo, presidente de la Audiencia Provincial de Pontevedra, ciudad donde creció. Al menys no diuen d'ell que va ser maoista abans que liberal (ara es diu així, oi?) com en Josep Piqué (entre altres coses Consejero de la Cámara de Comercio de Uzbekistán) hijo de José Piqué Tetas, último alcalde franquista de Villanueva y Geltrú.

I mira que l'Espanya que tant adora Rajoy li va posar en safata de plata lo de convertir-se també en un afiliat potencial de Bandera Roja i odiar profundament la bandera espanyola, València i valencians com Francisco Camps i Rita Barberà: Realizó el servicio militar obligatorio, en el que se ocupó principalmente de la limpieza de las escaleras de la Capitanía General de Valencia.

Però bé, com recordava Felipe Gonzàlez, aquell gran pròcer del socialisme (i no crec que ho fes pensant en les portes giratòries): De bien nacidos es ser gradecidos. Que, per altra banda, és el que fa anys que intento ficar-li al cap al Sinfu, sense cap èxit. La prova és que, a diferència d'en Doc i d'en Long John, segueix sense cotxe oficial.


Sobre la trucada i el circ de la crispació mediàtica al que ens han abocat els nacionalistes de dretes d'ambdós bàndols, m'entristeix enormement haver de reconèixer que, a la vista dels comentaris que he trobat en l'article d'un diari que es diu d'esquerres com eldiario.es, és el que sembla demanar la penya (no sé si seria més marxista parlar de les masses). I no tant sols els lectors car, la redacció del diari ha deixat arraconada ràpidament la noticia per destacar aquestes: La pillada a Antena 3 tras una información por la que les iban "a dar pero bien" i Jiménez Losantos lamenta no llevar un arma para disparar a Errejón, Bescansa o Maestre. Què difícil que és seguir guardant un xic d'humor i les bones maneres ...