divendres, 21 de juny del 2013

quin estiu, companys!


Ahir i abans d'ahir estàvem a més de 30°C. I avui pedregada i baixada brutal de temperatures ... Deixeu-me dir-vos que les imatges del vídeo han estat rodades a la plana: Ginebra o Bienne. Perquè, als Alps (no he trobat cap vídeo), la tromba d'aigua huracanada ha estat de lluny molt més forta.
Al mati, cap enllà les vuit, s'ha produït un fenomen força curiós. Havíem baixat a la cafeteria amb un company a prendre un cafè i fumar-nos un pito a la terrassa.

Estava més fosc que la panxa d'en Bou, plovent a bots i barrals i amb un vent fort. Agafem l'ascensor, pugem tres pisos, s'obren les portes i ... no es que hagués deixat de ploure ... es que feia un sol impressionant!  Tot d'un cop, tots dos hem tingut el reflex de mirar l'hora, de por que haguéssim fet un viatge en el temps. Per la tarda, ha estat diferent. De la parada del bus a casa, he tornat com si m'haguessin llençat a una piscina: i això que portava paraigües!

16 comentaris:

sinfu ha dit...

És que això de l'estiu ja fa temps que no sé que és! Bé, vam tenir la primera setmana de juliol, amb màximes de 24C i cels blaus. Però després, vam tornar als dies grisos, tempestes, vent... perquè us feu una idea mireu això. Ara que si vosaltres vau patir una baixada brutal de temperatures, no sé com qualificar el que van patir a la ciutat siberiana de Nadym.

Roy Batty ha dit...

Home, Sinfu. No és per jugar a qui la diu més grossa. Però si et mires les previsions de la météo de Wunderground per Lausana veuràs que lo de Nadym i els 7 o 8°C sembla broma amb el que ens anuncien aquí (14°C - 2°C). De totes maneres, ara mateix estem a 15°C. No és tampoc res que tu no coneguis, però no son temperatures per un mes de Juny, clar

sinfu ha dit...

El que és pitjor és que, segons ha escoltat la Julie, a Irlanda ens esperen 10, com a mínim, d'estius com aquest. I diu que al Marroc hi ha feina i fa bon temps?

Roy Batty ha dit...

No et preocupis, Sinfu. Que estic segur que al pub no passaràs fred.

Roy Batty ha dit...

Aquest mati, amb 10°C i vent del nord, feia més dia de tardor que d'estiu. I això que, esperant la pluja prevista per demà, avui ha fet solet, que si no ...

Roy Batty ha dit...

Avui, més del mateix que ahir ... però sense sol!

Israel Hands ha dit...

Imagino que,hores d´ara, ja haureu vist el que va passar a la Vall d´Aran,no?.Quines animalades de temps!

Roy Batty ha dit...

Avui, que ha començat a fer bon temps de debò (durarà al menys fins dimarts vinent),na Kasayova m'ha organitzat el dissabte per que talli la bardissa ... Nchst!

Israel Hands ha dit...

Tallar la bardissa?...ja has fet el curset de motoserres?

Roy Batty ha dit...

Calla, calla ... Que he acabat cremant-li el motor. I encara menys mal que ja havia fet gairebé lo més dur. He hagut d'acabar amb una petita màquina de Gardena, amb acumuladors, que fem servir pels acabats ... No ha quedat igual, però ja he acabat!

Israel Hands ha dit...

Que li has cremat el motor!!!mare meva,que com la feies servir?O és que les bardisses ja tenien una soca com un garrofer?Ja has pensat en contractar un jardiner?.Clar que mentre aquesta feina només te la manin un cop a l´any...

sinfu ha dit...

No sé qui va dir que no hi hauria estiu...estem a 27C! i això a Irlanda és molt.

Roy Batty ha dit...

Es una màquina elèctrica que vaig comprar en una oferta de fi de temporada, fa uns anys, per poc menys de CHF 50. Però li havia agafat carinyo perquè anava força bé. Dissabte, no vaig parar atenció a que s'estava escalfant. Volia acabar ràpid amb la meva bardissa perquè una veïna m'havia demanat si podia ocupar-me de la seva. Quan vaig començar a sentir olor a cremat ja era massa tard ... Nchst! Començaré a mirar aviam si trobo una altra, aquest cop un xic més potent.

Israel Hands ha dit...

Així que senties olor de cremat mentre t´ocupaves de la bardissa de la veïna,eh pillín?.I a veure,que si en trobes una de més potent la veïna t´ho agraïrà!

Israel Hands ha dit...

Per cert,com es diu bardissa de la veïna en francès?

Roy Batty ha dit...

Que no ho has entès, home. Que la màquina se'm va cremar abans que pogués ocupar-me del seu jardí. La bardissa, en francès, es diu la haie. I la veïna es diu Bonjour de cognom.