dimecres, 19 de juny del 2013

l'emigració clandestina d'espanyols al Marroc


En contrast amb el desgavell econòmic espanyol, el Marroc segueix creixent. Apenes mencionada pels mitjans de comunicació espanyols, l'emigració clandestina d'espanyols al Marroc s'estima en desenes de milers de persones que han emigrat a la recerca d'un lloc de treball, fonamentalment als sectors de l'hoteleria i la construcció, encara que també a d'altres sectors. Entretant, la propaganda nacionalista espanyola segueix fent el necessari per fer creure que el flux migratori va en l'altre sentit, i així poder continuar justificant la despesa militar que es pretén necessària per aturar-lo. Embolicant-ho amb un compromís europeu que, en les emissions dels telenotícies des de ja fa un any, però especialment des de principis del mes de Juny (el d'aquesta entrada no n'és més qu'un exemple), no fa sinó presenciar atonit el canvi de direcció dels fluxos migratoris. Per cert, on s'amaguen tots aquells demògrafs, economistes i polítics progressistes que presentaven la immigració des dels països del sud vers el nord ric (on situaven Espanya) com un fenomen inexorable?

10 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Uns que emigren al Marroc i d'altres que per buscar-se la vida han d'emigrar a Tolosa de Llenguadoc: o Toulouse, pels profes del departament de Geo de la UAB.

sinfu ha dit...

I m p r e s s i o n a n t ! ! ! ! ! Suposo que a gent com aquesta no li agradarà del que es parla en aquesta entrada.

sinfu ha dit...

Vull dir gent com aquesta

Roy Batty ha dit...

El més impressionant dels reportatges és que, afortunadament pels espanyols que han emigrat, els marroquins no semblen haver-los rebut com a ells se'ls va rebre a Espanya. Ja, per començar, cobren el mateix que els marroquins i no sembla que la pasma els vagi darrera demanant-lis els papers.

sinfu ha dit...

Imagina't a més d'un ( i no diré noms) al Marroc dient que no és espanyol mentre el foten a dintre de la tocinera. Bé, versió halal seria la borreguera, clar.

Roy Batty ha dit...

No sé de qui me parles, Sinfu. Deixa'm que m'ho pencil ...

Israel Hands ha dit...

Doncs cert:l´altre dia em vaig trobar a un constructor rapitenc (va marxar a Colombia amb una tia que havia conegut,deixant penjada a la dona i als fills,i amb una bona pila de deutes...però això és una altra història)i em comentava que s´havia buscat la vida al Marroc(a Nador,concretament) i,de moment,anava tirant.

Roy Batty ha dit...

I com és que va marxar a Colòmbia i després va acabar al Marroc? Es va cansar potser de la colombiana? Amb lo que li agradava la família ...

Israel Hands ha dit...

Que va tio,encara continúa amb la colombiana...i és que no fa molta cara de vampiresa,la veritat.

Roy Batty ha dit...

Bé, la vampiresa és mexicana. I se li veu una educació, que ja és més del que, per exemple, et demostraven alguns quan et veien a la processió de setmana santa i et demanaven on t'havies deixat les sandàlies.