dissabte, 8 de juny del 2013

setmana de la cartografia al GS: Kenneth Appel

El passat 12 de maig, en Manuel de León, director del Instituto de Ciencias Matemáticas, publicava a El Pais un article en honor al difunt Kenneth Appel. L'home que, junt amb Wolfgang Haken, havia arribat a resoldre el 1974 un teorema vell de més de 120 anys: el teorema dels quatre colors. L'enunciat matemàtic d'aquest teorema (1852) afirmava que qualsevol mapa geogràfic podia ser colorejat solament amb quatre colors diferents, de manera que no quedin regions adjacents amb el mateix color.
Podeu llegir a l'apartat del Fets i Gent del darrer numero del DAG, que els esbirros contractats per Carioca van fer el necessari perquè na Gerarda no se'n assabentés de la solució del teorema i continués demanant als estudiants de comprar caixes de 12 i 24 retoladors de colors. També es diu que hi havia qui estirava la tinta amb conyac Soberano del moble bar del seu pare, car resultava més barat que comprar una nova caixa quan un retolador es quedava sec. Però jo, Hands, mai no m'ho he acabat de creure. En fi, que des de el GS agraïm a Kenneth Appel la seva solució del teorema, lamentant al mateix temps no haver estat informats quan calia.  (Perdó? Com? Què? Ah, si. Que diu en Sinfu que si algú sap on pot trobar una camisa i uns pantalons com els que porta en Kenneth a la foto, que li passeu l'adreça. I si trobeu el cinturó, diu que us paga una birra)

10 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Òstia,al veure De León he pensat que era el Dele,però no,aquell es deia Fernando.

Roy Batty ha dit...

Si, però recorda que després de liar-se amb la dona d'aquell dealer va haver de marxar per cames del país i va haver de canviar-se el nom.

Israel Hands ha dit...

Encara es deu dedicar al taxi?Per cert vaig localitzar no recordo on,que l´Edu és responsable d´alguna cosa important de la Sagrada Família.

Roy Batty ha dit...

Espero que no sigui el capellà, que amb l'Edu, mai se sap. I amb la reputació que tenen ...

Israel Hands ha dit...

Si ja:"Nunca digas de esta agua no beberé,ni ...",Be,ja saps com continúa.

Roy Batty ha dit...

Calla, calla ... Que tot està canviant, que hi ha una plaça de bisbe que s'allibera i sé de bona tinta que'n Sinfu ha enviat el seu CV (guardant-se molt de treure lo de que va donar el curs de motoserres a Mollet, clar)

Israel Hands ha dit...

Home,ho té fàcil per a aconseguir la vacant si els del bisbat és passen pel GS i veuen aquella famosa foto.

Roy Batty ha dit...

No estaràs pensant en aquesta foto que ha publicat sota un nom fictici?

Israel Hands ha dit...

No tio,estava pensant en aquella que sortia d´escolanet amb en Long John què, per cert,potser també l´interessaria la vacant.

Roy Batty ha dit...

Home, si la vacant tingués alguna cosa a veure amb moure els fils de les Germanetes Quantitatives del Sagrat Cor, imagino que en Long John si que estaria interessat. Possiblement també per una escolania ... però ho dic des del punt de vista musical, clar.