dijous, 27 de juny del 2013

energia: la tendència es confirma

Es ben sabut que, a casa nostra, no tenir la més mínima idea del que s'està parlant, no ha impedit mai a ningú tenir una opinió al respecte. I, el que es pitjor, de creure's en l'obligació de donar-la a conèixer. La pèrdua de temps en discussions, als fòrums del patata o del Ara amb experts de mig pel es posa de manifest amb aquesta noticia: Gairebé la meitat de l'energia elèctrica produïda aquest 2013 és d'origen renovable, amb l'energia eòlica com a primera font de producció en quatre dels primers cinc mesos de l'any a la península, segons la Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE). Què se n'ha fet d'aquelles centrals nuclears que eren imprescindibles i que si no es construïen tornarien el país a l'edat de pedra?  I espereu, que el dia que aquest país es decideixi a ficar panells als sostres dels edificis, naus industrials, granges, etc. (com s'està fent a Alemanya des de fa anys) ... la producció elèctrica obtinguda amb energies renovables pot arribar a ser escandalosa. Per cert, Hands, aprofitant la foto que he pujat, m'agradaria demanar-te si ningú s'ha plantejat la instal·lació d'eòliques al mar. Tenint compte de la fondària i del vent que teniu, crec poder afirmar que podríeu fer tanta o més pasta que amb la sal.

4 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Doncs sí senyor: hi havia un projecte datat al 2006 que feia referència a aquesta qüestió,però no va prosperar docns hi havia moltes entitats en contra.
Concretament a les salines,totalment impensable en tractar-se de zona Zepa,espai Pein,Reserva Natural parcial,Xarxa Natura 2000 i,des de fa poc,reserva de la Biosfera.

Israel Hands ha dit...

Sobre les plaques solars al nostre volgut territori:les foten,directament.Tú col.locan una,i si te la localitzen,en una setmana t´ha volat.

Israel Hands ha dit...

Batty,no sé que ha passat,però no em surt el teu darrer comentari al bloc,tot i que si l´he rebut al e-mail.També hi hauria d´haver uns comentaris del Doc que no em surten.

Roy Batty ha dit...

Tens raó. Doncs decíamos ayer que ... Cent quaranta quatre aerogeneradors de 3MW ... amb una alçada de 125m, encara que estiguin entre 5 i 7 km de la costa, és una passada: més tenint en compte que ocuparien una franja litoral de 15 km. Entenc que els inversors prefereixin aquest tipus d'aerogeneradors. Més que res perquè, pel factor de càrrega, poden produir amb molt poc vent. De totes maneres, potser millor esperar a veure que donen els aerogeneradors offshore de 15MW. Per entendre'ns, en funció del vent, cent d'aquests aerogeneradors podrien produir més que un grup nuclear. De totes maneres, és espectacular com ha anat creixent la potència instal·lada ... i atenció que el Regne Unit arriba amb força [1] [2] !