dijous, 29 d’octubre del 2009

mata l'escola la creativitat?

Fa temps que Lluïsa va enviar-me un enllaç a una conferència molt interessant del genial Ken Robinson [1] [2]: Does Schools Kill Creativity? (TED (Technology, Entertainment, Design) Conferences, Monterrey, California, 2006). Al llarg de la conferencia, Robinson ens explica d'una manera magistral quins son els desafius de l'escola actual i quin el compromís que s'espera d'ella entre intel.ligència i creativitat. Hi ha una part força divertida cap a la meitat del vídeo on Robinson fa al·lusió als professors universitaris, però no us diré més i us ho deixo descobrir.  En fi, espero que aquest post doni força de què parlar, el tema s'ho mereix.

3 comentaris:

sinfu ha dit...

jo recordo un jove llicenciat de l'época( amb un cognom que potser és el d'un poble del País Valencià), que volia posar oli al seu cotxe pel foradet on es mira el nivell...

Roy Batty ha dit...

Un comentari molt apropiat, Sinfu. Llegint-te, s'entén molt millor què vol dir en Ken Robinson. El problema ara és saber què és el que tu as entès del que diu XDD. Ah! per la petita historia: el tio del que parles era un becari, el cotxe conegut com l'espantomòbil i ell és profe des de fa temps. Ho sé perquè jo estava davant seu amb el duende quan va parlar de l'historia de l'oli.

sinfu ha dit...

puc assegurar que a la UCC es veu el mateix que a la UAB i a la resta de manicomis...