dissabte, 17 de setembre del 2011

UNESCO Biosphere Reserve Europe’s Amazon

Heu escoltat parlar d'aquest projecte, inscrit en el projecte més general del Danube River Network of Protected Areas? De fet, es tracta d'un projecte que van començar Hungria i Croàcia, amb la signatura d'un acord de cooperació, el 18 septembre 2009, per protegir l'àrea compresa entre els rius Danubi, Mura i Drava. Aquest acord va obrir un procés que ha cristal·litzat el 28 de Març 2011, en un acord més important entre Hongria, Croàcia, Àustria, Eslovènia i Sèrbia per definir i protegir l’Amazones d'Europa [1][2], un projecte de cooperació transfronterera pel que el WWF militava des de fa ja uns deu anys. La nova àrea protegida traversa cinc països i s'estén sobre 700 km de rius i 8'000 km2 de paisatges naturals i culturals únics.

4 comentaris:

sinfu ha dit...

Interessant....potser en Hands hauria de canviar els seus plan. Sembla millor idea que anar a Albània, encara que no sé si Sèrbia és massa segur...

Roy Batty ha dit...

Jo he començat a llegir sobre el tema, mirar-me uns mapes i veure uns vídeos i m'han agafat ganes de veure-ho.

Israel Hands ha dit...

No estareu proposant una ruta conjunta pel Danubi,no?I creieu que en Doc està involucrat en el projecte d´una manera o altra?

Roy Batty ha dit...

Home, tractant-se d'una cosa de l'Unesco, jo m'imagino més aviat els dos Xaviers (Campillo i Sanclimens) i, darrera del cotarro, com no, Don Vito. Dit aixo, la veritat és que valdria la pena d'anar a fer un cop d'ull. Tu que'n penses, Doc?