dissabte, 19 de novembre del 2011

el meu país és tant petit ...

El meu país és tant petit que els diaris de l'estat espanyol envien els seus corresponsals a l'única ciutat on els seus coneixements de llengües (francès o anglès) els permeten d'estar-s'hi i on tenen un aeroport internacional suficientment a prop per marxar a la que poden. Estic parlant de la menys Suïssa de les ciutats d'aquest país: Ginebra. Es en aquesta ciutat on hi han els bars en els que els corresponsals troben la premsa que arriben a llegir i on interpreten les seves noticies sempre en clau espanyola, of course. Doncs bé, en aquest país on us presenten una extrema dreta com la força més votada del país i una dreta liberal que governa gairebé a tots els cantons, ha passat quelcom que us creuaria els cables si haguéssiu de creure tot el que us diuen. No, no te res a veure amb la democràcia directa, ni amb l'estat confederal, ni amb el fet que l'eutanàsia estigui legalitzada. No, us vull parlar del Concordat latin sur le commerce et la culture du chanvre: que, a la demanda de la Conférence latine des Chefs des Départements de justice et police (CLDJP)!), ha estat ratificat pels parlaments dels cantons de Vaud, Neuchâtel, Genève, Fribourg i recentment del Valais. Bàsicament, es tracta d'omplir un buid legal en la legislació federal, harmonitzar les lleis cantonals, i autoritzar els ciutadans a cultivar fins a quatre plantes de chanvre a casa seva sense haver-ho d'anunciar a la policia, sempre que les plantes no sobrepassin un 0,3% de THC (efecte psicotròpic). Si el conreu de chanvre amb forta concentració de psicotròpics continua estant prohibit, aquest tipus de chanvre (< 0,3%THC) pot cultivar-se extensivament i comercialitzar-se. En aquest cas, els agricultors solament han d'informar les autoritats de les proves de l'origen del producte i rebre una autorització preventiva. I ara, que algú me digui, en clau espanyola, a quina dreta (o a quina esquerra) de l'estat espanyol es pot comparar la dreta d'aquest país? 

9 comentaris:

Fluvià Rivers ha dit...

Estic al·lucinant...

Roy Batty ha dit...

I això que encara no has plantat res ... De fait, és com tantes coses: avortament, eutanàsia, etc. No és perquè estigui autoritzat que ningú estigui obligat de fer-ho.

Roy Batty ha dit...

Big Brother is watching you ... I es que, el 2009, al mateix país del que us parlo, una noticia va fer la una: la policia del cantó de Zürich havia identificat una plantació de cannabis al mig d'un camp de blat de moro gràcies a Google Earth. Imagineu doncs el que pot arribar a emmagatzemar Google Web a les pàgines del .Net.

Fluvià Rivers ha dit...

Cada vegada estem més vigilats!!!!

Roy Batty ha dit...

Personalment crec que no tant com jo ho estava de jove per la portera de la meva escala i el seu concili de xafarderes, però si, deu n'hi do. Del que es tracta és de saber com funcionen els sistemes de control i anar fent la teva vida.

Israel Hands ha dit...

Home tio,vosaltres debeu tenir una dreta d´allò que se´n diu avançada als seus temps.La d´aquí no cal que t´expliqui res:un pasito p´alante i tres p´atrás.

Roy Batty ha dit...

Si, però estic segur que tenen un pla per sortir de la crisi: carregar-se la legislació de l'avortament, les bodes gays i tornar a ficar els toros a Catalunya. Ah! I ara que el PSOE és gairebé extraparlamentari al País Valencià, treure altre cop del calaix el Plan Hidrològico Nazional, clar.

sinfu ha dit...

Ara igual en Mariano es fixa en el que es fa a Suïssa i li proposa a en Mohamed de Marroc fer plantacions de chanvre de Ketama a Murcia o Almeria...qualsevol excusa per a un nou pla hidrològic! ara que igual hi ha gent que això dels rius tant se n'hi enfot!
http://www.youtube.com/watch?v=IccJK7XM8gU&feature=channel_video_title

Roy Batty ha dit...

Boníssim! M'he partit el pit de riure.