dimecres, 30 de novembre del 2011

Atenció Hands !

Doncs la noticia del dia aquí ha estat una start-up de Ginebra que proposa un sistema revolucionari per reduir de 70% el consum de sal per les carreteres. A partir de l'observació de que la neu fon més ràpidament a les vinyes que als altres camps, una petita recerca va demostrar que les molècules de la pulpa dels grans de raïm caiguts a les vinyes son exotèrmiques, és a dir que, com el compost, deixen anar calor. Sols que, en aquest cas, l'efecte calorífic és molt més important que el d'altres residus naturals.  Us proposo llegir un article i un document per iniciar la discussió ...

2 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Obviament,a llarg termini,la sal escampada arreu de les contrades no pot ser massa bona per als ecosistemes.Ara be,tots sabem que darrere de totes les qüestions hi ha un transfons econòmic i,ara per ara,probablement la sal sigui el mètode més barat que hi ha.Com sempre,segurament cada país haurà d´acabar legislant sobre això,però amb els temps que corren dubto que es posi per davant l´ecologia a l´economia.

Roy Batty ha dit...

Et proposo de llegir aquest article generalista al wiki, que fins i tot podria arribar a interessar en Doc. I també aquest altre, que parla dels resultats obtinguts l'any passat en barrejar el sucre a la sal i com s'estendran aquest any.