No sempre és fàcil carregar-se a un malvat motivat, encara que als films de guerra o a una banal discussió per un problema de pàrquing se'ns vulgui fer creure el contrari. Afortunadament hi han altres films on els dolents no es moren literalment ni a tiros: La bestia uccide a sangue freddo (1971). I n'hi han d'altres on és necessari un cúmul de factors altament improbables per carregar-se el dolent: Siam Sunset (1999). Es també el cas d'un dels films menys coneguts d'Alfred Hitchcok: Torn Curtain (1966, Cortina rasgada). Aquest film seria una dels més oblidables d'Alfred Hitchcok, si no fos per l'escena coneguda com la Mort de Gromek. Es tracta d'una de les més cruels i polititzades escenes de crim que mai s'hagin vist a una cuina comunista. En efecte, mentre a l'Alemanya Occidental tot deu gaudia de les bateries AMC, el film demostra clarament que, amb les olles de l'Est, no es podia matar ni un agent de la Stasi (si mai ho proveu amb una olla AMC ja veureu la diferència). I el mateix es pot dir dels ganivets de cuina, de les pales o dels forns. Tot plegat podria veure's com un al·legat visionari dirigit a un public que no te massa cura del factor qualitat quan compra els accessoris de cuina a Ikea. Però no és aquest el missatge del film. De fet, si el film tenia un missatge, estava molt ben amagat. Paul Newmann no estava massa content amb el rol de cretí que li havia assignat Alfred Hitchcock (mai més van treballar junts!). Tampoc ningú va saber mai perquè els productors havien introduït obligatòriament na Julie Andrews al càsting.
13 comentaris:
La recordo força bé. No sé quan la vaig veure, per`p em ve a la memòria tambè l'escena en la que el professor alemany desvela la fórmula a una pissarra..... i també recordo aquesta pel·lícula de Billy Wilder, "One. two, three" http://www.youtube.com/watch?v=4GV99MVUnFA&feature=related
Si, bé ... però com la cosa anava sobre que no sempre és fàcil assassinar algú ..., afegir que la vaig veure al cinema Virrey, amb la meva mare. Recordo que quan vam arribar ens vam dir Wow! Torn Curtain, d'Alfred Hitchcock !!! I surt en Paul Newman !!!! Deu ser super bona. . Recordo que el film, l'argument i la interpretació me van semblar très moyens. Però quan va arribar l'escena coneguda com la Mort de Gromek ... L'olla, mira. El ganivet clavat al coll i el tio encara viu, en fi. El mànec del ganivet que es trenca ... I quan la dona comença a fotre-li amb la pala ... No recordo qui va començar, però recordo que la meva mare i jo ens vam mirar i vam petar de riure. I tot d'un cop, quan li fiquen el cap al forn, ja era tot el cinema que no podia més. No sé si era l'efecte buscat per l'Alfred Hitchcock. o bé si era una acció del sindicat dels guionistes perquè el garrapo aquest els hi pugés el sou. El que si que no oblidaré mai és que, aquest film, no se l'he recomanat mai ni al pitjor dels meus enemics.
Doncs no he vist el film,però ho puc preguntar a l´experta de casa.De tota manera Batty,com pots no recomanar aquest film amb el que vas riure?
Es que és solament una escena d'un film anestesiant ... comparat a d'altres
No sabia que a "El Fary " l´acabaven pelant al film "Enter the Ninja".
Al Fary, no ho sé. Però la mala llet que es veu en aquesta altra: Revenge of the Ninja (1983)
Tampoc era fàcil assessinar aquest pòtul, però ho van fer! http://www.youtube.com/watch?v=9LT2jBeV_PU
Si, la visió de la sang una i altra vegada. Aquesta visió que el cinema no deixa d'alimentar. Es el cas d'el film més sanguinari de l'historia [1], [2] i [3]
Com se m'havia pogut oblidar aquesta escena de The Godfather !!!
En canvi en aquesta escena de The Godfather 3 ... la mort arriba de la manera més inesperada.
A mi em sembla que cal afegir aquesta escena a la llista
Estic completament d'acord amb tu. Espero que tu també ho estiguis amb mi si afegeixo aquesta.
boníssim! a mi sempre m'agradat aquest final
Publica un comentari a l'entrada