dijous, 26 de juliol del 2012

El concert econòmic

Ep!!!! tothom tranquil. El president de la Genialitat de Cataluny (perdoneu però amb les retallades fins i tot es retalla el nom del país) porta la nau per bon camí. Ja s'ha posat d'acord amb ERC i IV pel tema del pacte fiscal o concert econòmic, que tot són noms i el nom, diuen que no fa la cosa,   i ha aconseguit posar en marxa una mena de concert molt econòmic, amb un home orquestra, que a més, va cobrant l'impost corresponent del dia. Que si avui l'IVA, que si demà l'IRPF, que si et cobro l'euro per recepta, l'impost d'activitats (encara en queda?). Així que tranquils, que entre la pasta que es treu aquesta mena de "corder d'Organyà" i el que treu l'Artur fent bolos per la teles, aviat tornarem a lligar els gossos amb llonganissa.

28 comentaris:

Roy Batty ha dit...

El que passa és que nosaltres no entenem res de política, Sinfu. Per no parlar d'en Long John, però ara no critiquem, que està lleig, i ell ho viu molt malament. El fet és que el chantaje nacionalista s'ha incrustat en una diabòlica estratègia conspirativa contra Espanya, dirigida per la Unió Europea i comandada per Alemanya (encara que ho vulguin dissimular perdent la notació de les agències pel seu suport al deute espanyol). I quin és l'objectiu d'aquesta estratègia? Una voluntat racista inconfessable de treure's del damunt els psicòlegs argentins que treballen a Barcelona, com a primer pas per sanejar les finances de la sanitat catalana. Si aquesta estratègia reeixeix, es possible que després s'ataquin als metges de capçalera nord-africans i del mig orient i que acabin atacant-se als geògrafs que treballen als consells comarcals.

Roy Batty ha dit...

Ah, la independencia, quantes coses canviaria ...

Roy Batty ha dit...

Una altra de les noticies del dia de la Televisió de Catalunya: Entre l'abril i el juny, 34.000 persones han deixat de buscar feina, encara que menys de la meitat perquè han trobat un lloc de treball. La resta és perquè han desistit o bé són més grans de 65 anys. Estic segur que el Tanatori de Sancho de Avila podria completar aquesta interessant informació.

Israel Hands ha dit...

Doncs no sé tio,per què amb l´augment del IVA,ressulta que morir-se és ara més car.Be,morir-se és igual de gratuït que sempre,però si acabes en mans del servei funerari ho tens clar.Vaja,vull dir que ho te clar a qui li toca pagar,per què el mort...Collons!,ja m´enteneu,no?

Israel Hands ha dit...

Altrament,és més que possible que quan puguem tornar a lligar els gossos amb llonganisses,no quedin gossos.

sinfu ha dit...

Home Hands, ara em fas patir....que vol dir que no quedaran gossos? és que potser estàs pensant en comprar-te un llibre de receptes de com cuinar tota mena de gossos?

Israel Hands ha dit...

Jo,personalment,vaig capejant el temporal per què tinc feina.Però cada cop conec més gent que no només no en troba,si no que amés a més,ja no cobren atur ni cap tipus d´ajuda.Hi ha un munt de famílies que viuen de les pensions dels iaios.Així que és possible que,a la llarga,no quedin gossos.
A no ser que els nostres polítics comencin a prendre exemple del batlle de Marinaleda

Roy Batty ha dit...

Bé, no sé jo si donar una imatge més pròpia de Rwanda que d'un país europeu atraurà les inversions estrangeres a Marinaleda. Tampoc se que'n pensara la penya que treballa a Carrefour si l'empresa decideix tancar els supers. Tampoc sé si el camí és expropiar els supermercats o lluitar per la reforma agrària i acabar amb el PER. O potser lluitar contra la importació de dones rumanes i marroquines per collir la maduixa andalusa. Però si sé que, a l'hora de fer shows mediàtics que no porten cap solució ni una, aquest home i el seu sindicat son únics.

Israel Hands ha dit...

Bueno,d´acord amb que la imatge que dóna aquest home de cara a Europa no atraurà inversors al seu poble.Ara digue´m si tú creus que la imatge que està donant Mariano pot ser capaç d´atraure a algú cap a aquest païs.

Israel Hands ha dit...

Només cal llegir això.I mira que la Voz de Galícia és del poble d´en Mariano.

Roy Batty ha dit...

Bé, respecte als supers, a Reus han decidit seguir una altra via. Tot i que aquesta via sigui menys televisiva que l'altre i que me sembli més sostenible, segueix estant al pack Rwanda. I sobre en Mariano, què dir-vos que no sabeu ja. Potser només una cosa. Us han parlat la tira de Bankia i del Credit Suisse. Canvieu al Google la llengua de recerca, passeu a l'anglès o al francès ... i ja me direu què trobeu sobre el tema comparativament al que havieu trobat quan buscaveu en espanyol o en català. Aixo me fa pensar que no és bo concentrar-se sols en el clown d'en Mariano (algu se'n recorda d'en Zapatero?). Me sembla que aquest pais està podrit fins el moll de l'os i que la premsa en és en gran part responsable.

sinfu ha dit...

No he estat mai a Marinaleda, però com bé sabeu els meus ancestres són de molt a prop d'aquest poble. Fa dos anys vaig visitar una cosina de la meva mare al Humilladero i la gent parlava meravelles del poble de Marinaleda i el que havien aconseguit després de molts anys de lluita. Andalusia encara és una terra acomplexada i dominada pels señoritos. És per això que, tot i que podria discutir-li moltes coses al sr Sánchez Gordillo, si el que han fet, i no parlo dels supermercats, s'hagués estès a molts altres pobles, "otro gallos cantaría". No crec que a Marinaleda vulguin inversions europees, agradarà més o menys, però tenen un, diguem-ne, projecte. I que voleu que us digui, em trec el barret, sobretot quan veig lo nerviosos que es posen els fatxes .

Roy Batty ha dit...

Ostia, que interessant! Tenim de nou la possibilitat d'un debat amb opinions contrastades al GS. Som-hi, doncs. Segueixo pensant que l'accio de la que estem parlant no porta més enllà que al culte de la personalitat del seu instigador. No crec que aixo sigui un missatge fatxa, com tampoc crec que ho siguin altres iniciatives socials que donen de menjar a moltissima més gent que als habitants de Marinaleda. Exemples? Doncs jo en donaria dos de força significatius: La Corporacio de Mondragon o el Grup Alimentari Guissona. I si parlem d'atacar els grans grups de multinacionals de la distribucio, els primers ho han fet amb Eroski i la penya de Guissona amb la cadena Bon Area. I si, com tu dius (i ell també), l'alcalde de Marinaleda no vol inversions europees ... Quines inversions tindrà Andalusia? Qui comercialitza l'oli que produeix el primer productor mundial? Hi ha una obligacio legal, un exercit d'ocupacio que obligui els agricultors a que siguin els italians qui el comercialitzin? On son les cooperatives andaluses que el comercialitzen per tot el mon? I perquè tanta oliva (que, per qui no ho sapiga és de regadiu) i no altres produccions més intensives. D'on eren les inversions que van llençar endavant el projecte agricola d'Almeria? D'on son les companyies comercialitzadores? On se troba el desti d'aquestes exportacions? ...

Roy Batty ha dit...

La culpa de tot és d'Alemanya, of course

sinfu ha dit...

Vinga, som-hi. Està clar que Marinaleda i el seu alcalde només són un tipus de projecte del que en podríem parlar "largo y tendido". Com he dit abans, aquests van de per lliure i tenen els amics que tenen. Estan vivint en el seu paradís, la seva "ínsula Barataria". El que vull dir, quan parlo de "otro gallo cantaría" és que segueixen havent moltíssimes finques de grans latifundistes, i sense reforma agraria... Tot i això, a Andalusia, sense tenir la tradició cooperativista de la que parles a Euskadi o Catalunya, hi ha realitats molt interessants, com el Grupo Hojiblanca, del que formen part alguns dels meus cosins (ep! i són dels pocs culers del poble) a Villanueva de Algaidas. Aquest hauria de ser, segons la meva modesta opinió, el model a seguir.

sinfu ha dit...

La culpa....va ser del fachacha chá?

Roy Batty ha dit...

Conec un xic l'historia de Hojiblanca. Diguem que el pare d'una noia que vaig coneixer treballa en aquesta cooperativa. Hom s'hauria de posar certes qüestions respecte a les xifres que donen: La producción de Hojiblanca es: Mayor que la de Túnez, Turquía o Siria; Tres veces mayor a la producción total de Portugal; Más de la mitad de la producción total en Italia; el 70% de la producción de Grecia ... . Vull dir que, amb una produccio d'aquest volum, segueixo sense comprendre perquè no veig el seu oli als supers. O què els impedeix ser un actor incontournable a l'hora de fixar els preus de l'oli a escala internacional. De totes maneres, me sembla que estem d'acord amb que aquest és el model a seguir. El que passa és que el que surt a la tele és en Sánchez Gordillo i no pas aquesta penya.

Roy Batty ha dit...

Remarks: Als supers de Eroski (Caprabo) si que he vist l'oli d'aquesta cooperativa, al costat d'altres marques. I segur que a l'estat espanyol es veu a d'altres supers. Jo me referia als supers del meu pais on, l'unic oli ibèric que trobes, o bé està embotellat pels italians (aixi doncs, mai no sabràs d'on ve), o bé, darrerament hem trobat un oli envasat a Lleida.

sinfu ha dit...

Seguint amb els jornaleros, l'altre líder del SAT, Diego Cañamero, també fa dies que clama, i no pas almoina. Ahir pensava que si els meus pares no haguessin hagut d'emigrar, jo seria un altre andalús, possiblement treballador del camp. Ahir també vaig veure com al Gato al Agua, els hereus de Queipo de LLano es volien torejar aquest home, i no van poder. Podrem estar molt o poc d'acord amb ell, però dignitat no li falta.

Roy Batty ha dit...

Los terratenientes siguen intactos. El 50% de las tierras de Andalucia sigue estando en manos del 2% de los propietarios .... El vot secret existeix i en Diego Cañamero n'és la prova de que hi ha gent que l'ha votat. D'altres han votat altres coses. Crec que saps perquè van emigrar els teus pares. I crec que saps perquè no van tornar mai. El meu pare tampoc ho va fer: ell no és andalus. Crec que un dels principals problemes d'aquest pais és que, a força de estar acostumats a trobar sempre un culpable extern i a buscar capdills entre els homes, se'ns oblida sovint que cadascun de nosaltres és una força de transformacio fenomenal ... si ens hi fiquem. Aquest ha estat el missatge anarquista de tota la vida (també a Andalusia). Buscar liders per abanderar moviments, aixo apartany a altres moviments politics.

sinfu ha dit...

No t'ho discuteixo. El meu pare mai no va volguer tornar-hi i sempre em deia que "la política és pa los que comen de ella. No te metas en política" També deia "Ni dios tiene amo ni yo manijero" i sempre, quan tornava a casa, si la meva mare li preguntava (pour parle) "qué hay?" ell deia "mucho y mal repartío". Suposo que els andalusos encara esperen "mesies" (ll]astima) i s'han oblidat de fets com Casas Viejas. Collons! vam començar amb el concert econòmic i mira on estem!!!

Roy Batty ha dit...

Aixo no es res. El pitjor es com acabarem ...

sinfu ha dit...

La premsa internacional fa un tomb a favor de Catalunya, segons Vilaweb

Roy Batty ha dit...

Aquests catalans, ja no saben què fer per sortir a les portades dels diaris. El problema, es que ara no sé com hauré de reaccionar quan una noia me digui “hola guapo”.

sinfu ha dit...

Val la pena llegir tot l'article de Quim Monzó, no només la part on parla de Conveniència democràtica de Catalunya i de Unió de Duran de Catalunya....

Roy Batty ha dit...

L'entrevista a en Quim Monzó, m'ha encantat. No entraré en la diatriba contra els polítics de casa, perquè a Vilaweb s'han centrat en aquest tema i no és qüestió de repetir-se. Jo afegiria una altra part de l'entrevista que també he trobat remarcable: Sóc asocial, no suporto els grups, m’estimo més parlar poc amb la gent. Aquesta sensació de no entendre com funcionen les coses em ve de fàbrica. Per tant, no ho sé. Un relat que parlés d’una relació entre una parella, per exemple. Doncs en faig una descripció freda perquè jo mateix no entenc què és una relació. No entenc què són certes coses. No entenc què és la felicitat, no entenc què és l’amor. Puc entendre la passió, això sí que ho entenc claríssimament. Però no entenc gaire l’amistat. Hi ha moltes coses que no entenc. Per això suposo que escric i que allò que observo no ho acabo d’entendre.

sinfu ha dit...

I ara va el molt Honorable President, i després de llegir l'article de Quim Monzó va hi diu: 'S'ha acabat fer la puta i la Ramoneta.
I he intentat deixar un comentari sobre això a La Vanguardia i, of course, no me l'han publicat, potser perquè deia "Monzó de president, com a mínim ens faria riure i no diria depèn de quines bestieses...."

Roy Batty ha dit...

Si en Jordi diu que s'ha acabat, és que s'ha acabat. Ho sabrà ell, que va ser qui ho va inventar! Tranquil, Jordi. Tranquil.