divendres, 8 de maig del 2015

escoles de periodistes





Del que volia parlar avui és del nivell dels debats que he vist a les televisions espanyoles (quan encara les veia), que no té res a envejar al que es pot veure a la TV egípcia

Tot i que a la TV espanyola els exemples són legió, el leadership de la TV egípcia sembla estar ocupat per una tal Riham Said. Al primer vídeo: Riham Said Removes Veil during Interview, Clashes with Guest Cleric Yousuf Badri, la pots veure humiliant i tractant d'aprofitat un clergue musulmà, al que s'hauria pogut estalviar d'invitar si de veritat no tenia res què dir-li. Com puc imaginar-me quina seria la reacció dels creients, pots tornar a veure Riham en aquest segon vídeo: Riham Said Interviews Egyptian Salafist-Turned-Skeptic Dr. Noha, fent prova d'una ferma fe islàmica i d'una defensa de ferro de la sharia, acaba expulsant del plató de TV de manera humiliant una doctora que va decidir un dia passar del salafisme a l'ateisme (veure bio de la Dra. Noha a Egypt Independent).

Son coses que ja estàs acostumat a veure a la TV espanyola. Però crec que val la pena saber a quins altres llocs també es practiquen i com els nivells dels seus debats no tenen res a envejar a les grans stars de la programació espanyola: [1], [2], [3]. També és veritat que hom pot trobar  coses com aquestes a la TV libanesa: [1], [2].

A partir d'aquí, cadascú és lliure de treure les seves pròpies conclusions.