divendres, 15 de maig del 2015

tv series - river monsters



River Monsters (1) és una sèrie de documentals protagonitzada per Jeremy Wade (2) i realitzada per Icon Films (Bristol) per Animal Planet (3). Si a Espanya us la passen al Discovery Channel amb el nom de "Monstruos de río", jo la veig amb el nom original a RMC Découverte (4).


Tot i que he vist que hi ha un episodi dedicat als silurs de l'Ebre publicat a youtube per un tal Bellotas87, el que més m'agrada de l'emissió és el lligam que fan entre la mitologia, les llegendes locals i el coneixement de la biologia local per anar a la recerca de les bèsties que pesca en Jeremy Wade. També, com a geògraf, m'impressionen els paisatges increïbles de les zones on es troben les bèsties. I, last but not least, l'equipament que utilitzen per capturar-les.

De totes maneres, cap dels episodis d'en Jeremy Wade podrà fer-me oblidar aquell dia de pesca al Baix Ebre amb en Hands, en Sinfu i en Bou. Aquell material sofisticat i aquelles captures extraordinàries que'n Sinfu es va encarregar de netejar abans de transformar-les en un àpat digne d'entrar a la Guia Michelin.  


  • (1) veure descriptiu de la sèrie a Wikipedia (en)IMDb (en) i Discovery (es)
  • (2) veure biografia de Jeremy Wade a Wikipedia (en) i Wikipedia (ca)
  • (3) veure descripció d'Animal Planet a Wikipedia (en), la seva pàgina i el seu canal a youtube.
  • (4)  Just per la petita historia, RMC Découverte és una cadena on passen  emissions per freaks i geeks entre les que hom pot trobar subhastes de tot el que't puguis imaginar, protagonitzades per infraseres que desmenteixen els postulats en els que Darwin va basar la seva teoria.  Histories d'extra-terrestres i de conspiracions internacionals improbables. I una emissió absolutament trash que la canalla i jo adorem veure: Ink Masters. Un concurs que reuneix uns tatuadors genials com artistes, pero impresentables com a persones, amb dos líders indiscutibles del trash: Robbie Ripoll i Emily Elegado.
  • (5) Abans que'm feu un comentari desagradable sobre la meva edat i la meva memòria, recordeu que vaig rebre una educació de gentleman a una de les més exclusives universitats del Vallès.

4 comentaris:

Israel Hands ha dit...

T´he de confessar que he vist alguns capítols i que les bèsties que surten acostumen a ser descomunals,sobretot quan aquest paio se´n va a pescar a l´Amazonas.
Igualment confesso,encara que no us ho creieu,que no he vist el dels Silurs del Delta de l´Ebre ni conec al tal Bellota87.
I si que recordo,i no oblidaré mai,aquella jornada de pesca tan especial.

Roy Batty ha dit...

A mi va aconseguir ficar-me els pels de punta amb una bèstia descomunal no me'n recordo d'on de l'Africa austral.

Com ja t'hauràs imaginat, parlo de l'emissió, clar. Perquè, sobre aquella jornada de pesca, imagino que el que no has oblidat van ser les primeres estrelles de la Guia Michelin d'en Sinfu.

Israel Hands ha dit...

Si bueno,allò de´n Sinfu també posava els pels de punta.Clar que recordo haver deixat el peix tota la nit sucat en vinagre...i a l´endemà ens el vam fotre.Be,no tothom,que en Sinfu va preferir la Nocilla caducada.

Roy Batty ha dit...

Sempre he estat convençut de que'ns vam guanyar la immortalitat el dia en què vam sobreviure a aquella Nocilla que portava no sé quants anys caducada i a aquella ampolla de whisky Dyc que no era apta pel consum des del dia en que va deixar la destil·leria.

Sempre existeix la possibilitat de que visquem menys anys que'n Duncan Macleod de Highlander, però no crec que ell hagués pogut superar la prova d'aquella Nocilla. Per no parlar de la prova del peix que, sense ànim d'infravalorar el poder letal de la Nocilla, la superava de lluny.