dissabte, 13 de juny del 2015

keep it simple, stupid

Keep it simple, stupid (KISS) és un principi del disseny industrial establert per l'enginyer aeronàutic Kelly Johnson (1910-1990) que va tenir una gran difusió a principis dels 60's a la US Navy i que sempre he recordat als enginyers que han treballat als equips que he dirigit.

Aquest principi afirma que els sistemes funcionen millor com més senzills són en la seva concepció i implementació, i acostumen a funcionar pitjor com més complicats són. La simplicitat esdevé doncs un objectiu clau en el disseny industrial i la complexitat innecessària quelcom a evitar.

Hom ens parla d'un Barcelona Synchrotron Park, on es troba el Sincrotró Alba. Un parc tecnològic que és membre de la Xarxa de parcs científics i tecnològics de Catalunya (XPCAT) -així, en plural-, i que se situa entre el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) -amb el Parc de Recerca UAB (PRUAB), el seu parc de recerca dedicat a la transferència tecnològica- i el Parc Tecnològic del Vallès, dins d'un territori industrial de 30.200 empreses també conegut localment com a Àmbit B30 .... I com ens deia l'Orlik: A Cerdanyola, amb tot el seu Parc Tecnològic del Vallès, la telefonia és de les pitjors de Catalunya i amb molts problemes de cobertura de la xarxa d'internet, fins i tot al seu entorn immediat!

Tota aquesta megalomania contrasta amb la pena que fa passejar-se per qualsevol dels polígons industrials que van sortir com a bolets. I fa caure més baix en el ridícul un govern que segueix traient pit per la seva presidència d'aquell invent megalòman dels Quatre Motors d'Europa. I dic ridícul, per no parlar de vergonya: el jovent segueix emigrant [1] [2] per manca de futur en un país que, per destacar a nivell europeu, te encara molta feina a fer. No ho dic jo, ho diuen les estadístiques que publica el diari amic del govern.

Que al bell mig d'aquesta situació de catàstrofe barrejada amb megalomania ens surtin recentment amb la historia de que les platges de BCN tindran servei de wi-fi gratuït aquesta temporada ... és tot un signe de l'orientació econòmica danesa [1] [2] que existeix al nostre país.

No sé qui guanyarà les eleccions del proper 27S, però mentre ningú parli de quina és la seva proposta econòmica pel país us he de confessar que no m'interessa gaire seguir amb el suïcidi megalomaníac i la complicitat que troba en els medias i una població que s'empassa tot allò que li donen mentre segueixin dient-li que és el centre de l'univers

Jo me conformaria amb que triomfessin la modèstia, una anàlisi real del país que som, dels recursos que tenim i de com fixar les prioritats de les seves inversions per fer-lo avançar de manera que, en una primera etapa (i ja seria un què!), els seus fills no hagin de marxar fora per buscar-se la vida. Però, per damunt de tot, me conformaria amb que s'apliqui el principi del KISS i que hom s'oblidi d'una vegada de seguir fent el ridícul amb el Reus-Paris-Londres!