dijous, 4 de juny del 2015

la guerra dels trolls



L'emissió Nuovo de la RTS presentava el passat 15 de maig una entrevista a una ex-treballadora d'una de les fàbriques de trolls que existeixen a San Petersburg, Moscou i Kíev, on una massa considerable de persones a sou de l'estat es dediquen a inundar la xarxa amb comentaris destinats a orientar l'opinió o, tot simplement, a podrir qualsevol discussió que no vagi en la direcció desitjada.

La veritat és que fa temps que ens ensumàvem que passava alguna cosa estranya amb el nombre de visites que rebem periòdicament de Rússia i d'Ucraïna. Sols que, després de constatar que visiten principalment les entrades de Milo Moiré i les de les castelleres de Poble Sec, vam arribar a la conclusió de que treballar de troll deu ser més avorrit que donar classes de geografia i que cadascú és lliure de matar el temps com pot.

En un altre país que no mencionaré, el nombre trolls voluntaris és tan elevat (incloent aquells que es prenen per periodistes digitals), i la seva capacitat d'impossibilitar qualsevol tipus de debat democràtic tant letal, que no cal crear cap organització d'aquest tipus des de les estructures de l'estat.