dimecres, 26 de setembre del 2012

nous apunts sobre la independència ... (3)



A tots aquells que dèiem que no enteníem la posició dels socialistes, caldria recordar-nos que tot el que estan fent i dient és de pura coherència. Som nosaltres qui, massa sovint, tenim un problema preocupant de carència de fòsfor. Mireu sinó aquest vídeo amb un dels principals culpables de la situació actual, fotent-se d'una decisió del Parlament de Catalunya i del referèndum que el va donar suport amb el 74% dels vots dels ciutadans del país. Fotent-se, a més, de la promesa electoral de l'altre cantamanyanes. Aquesta cosa, era una de les més altes instàncies constitucionals de la democràcia espanyola.
Tirant d'hemeroteca recordarem també quin va ser el paper estel·lar d'el gran lider de la independència de Catalunya. I veurem que hauríem de ser un xic menys entusiastes en relació al desenllaç de la situació actual: per cert, repassant les hemeroteques, lo de l'estat associat és copiat de l'antic Plan Ardantza, actualitzat més tard pel Plan Ibarretxe.
De totes maneres, aquesta mateixa hemeroteca ens guarda un munt de sorpreses que estan posant dels nervis a l'extrema dreta espanyola. La més gran d'aquestes sorpreses té el seu origen en l'estatut valencià i la famosa Clàusula Camps, según la cual, de forma preventiva, Valencia podría aspirar a tener las competencias de la comunidad que más competencias tenga en el futuro. Poc temps després, l'estatut de les Illes Balears sorteaba sin problemas su paso por el Congreso y el Senado, pese a incluir infinidad de similitudes con el Estatut de Cataluña. Deixeu-me riure pensant que, de la manera més absurda, i pels automatismes que el PP va introduir en aquests estatuts, ens podríem trobar per via legal amb uns Països Catalans lliures ...

8 comentaris:

sinfu ha dit...

molt coherents, sí senyor, tant si són d'Andalusia, com si diuen ser de Catalunya

sinfu ha dit...

Jo ja no sé què pensar. Igual el que volen es crear un estat pontifici associat al Vaticà, amb un copríncep espanyol i un altre de la cúria romana....ara que, vols dir que el Cardenal Tarcisio Bertone no és en realitat en Duran i Lleida?

Roy Batty ha dit...

La Fundación Conde de Barcelona está vinculada al diario La Vanguardia, uno de los más veteranos y el tercero más leído en España. El jurado desea reconocer con este premio al cardenal Bertone la buena repercusión de la visita de Benedicto XVI a Barcelona en noviembre de 2010..

ENRIC JULIANA. Director adjunto “La Vanguardia”: “En reconocimiento a tres méritos. Primero, su labor en la politica exterior de la Iglesia católica; segundo, por el viaje que el Papa hizo a Barcelona hace ahora dos años; y tercero, por la labor muy importante que esta realizando la Iglesia en estos momentos de grave crisis económica en España”. (...) “Significó no sólo el relanzamiento de la Sagrada Familia como símbolo de la raíz cristiana, del fondo religioso de la ciudad, sino también de la Sagrada Familia como símbolo artístico internacional vinculado e indisociable de la religión, de la religión cristiana”

De totes maneres, no t'empipis, Sinfu. Si et mires el wikipedia veuràs que el Grup Godó també controla, entre altres publicacions, Mujer Vital i l'edició en espanyol de Playboy.

Roy Batty ha dit...

Seguint amb la campanya de seducció del govern espanyol, la premsa es feia avui resó de que el vicepresident del Parlament Europeu (Que vol aquesta tropa? Un nou estat a Europa!), en Alejo Vidal-Quadras, ha instat al govern central a Que vaya preparando a un general de brigada de la Guardia Civil per ocupar Catalunya. I va afegir Y si sacan la gente a la calle, que la saquen, pero no podrán estar más de un mes manifestándose, de manifestarse no se come. El Gobierno, si persisten en esa actitud de rebeldía, ha de intervenir a la autonomía rebelde. No hay vuelta de hoja. Ja era hora que la democràcia a la espanyola es tregui la careta. Vull dir que, aquí, de l'únic que s'ha parlat és del "dret a decidir". No costava res d'organitzar una campanya en contra amb arguments de pes. Però està clar que, a la decisió del poble, prefereixen la repressió de la Guàrdia Civil. I com aquest clown ha parlat de 1934, m'imagino el guió que comencen a preparar-nos entre tots: els uns l'eliminació del govern autònom i l'empresonament d'el pobre Mas, i els altres, guanyar les properes eleccions i fer el gest magnànim i alliberar-lo. I aquí no ha passat res ...

Roy Batty ha dit...

I si fins ara s'ha anat aguantant amb serenitat i un cert estoïcisme la reacció de la caverna i del PPSOE, ara si que riurem. Vull dir que me moro de ganes de veure quina serà la reacció de la intel·lectualitat de casa nostra. La mateixa que, sigui d'esquerres o de dretes, es baixa els pantalons cada any quan arriba el Premi Planeta. M'estic referint a les declaracions d'en José Manuel Lara amenaçant de marxar de Catalunya si aquesta arribés a ser independent. Oops! Si marxés amb la seva editorial, i d'altres fessin el mateix, baixaria el PIB de Catalunya i potser no seria el de Finlàndia. De debò que aquest és l'argument? Es podria demanar a la penya que deixi de dir rucades a títol d'arguments?

sinfu ha dit...

Sí, ja ho vist aquest matí. El que passa, és que amb aquest tipus de seducció, i tal com ho veuen des de fora alguns mitjans, potser es porten alguna sorpresa.

sinfu ha dit...

Ja ho deia el flautista d'Hamelín, "Las ratas abandonan el barco, antes de zarpar!"

sinfu ha dit...

No sé si hauríem de crear un post amb el títol de "Catalans botiflers". (Ho deixo a la teva consideració). I ja que parlàvem del mal parit Alejo Vidal-Quadras, se li nota l'ascendència familiar d'esclavistes, colonialistes i negreros, entre d'altres coses. Val a dir, que un avantpassat seu, es va convertir en heroi de la República, sense saber-ho, durant la batalla de Madrid, el 7 de novembre de 1936.