diumenge, 30 de setembre del 2012

immaterialització: música ... (1)


Seguint amb l'entrada del passat 25 de juny sobre aquest la immaterialització , avui us presentaré el que he fet per la musica i els vídeos. En primer lloc, dir que hi ha un munt d'eines per digitalitzar els vostres CD's o estandarditzar en un sol format (sols si així ho desitgeu) tots els fitxers digitals de musica o vídeo que corrin per casa. Pel ripping de l'àudio jo he escollit la versió gratuïta d'un producte comercial: FreeRIP CD to MP3 Converter. La raó? Es senzill d'utilització, ràpid i, malgrat saber on trobar les informacions d'un àlbum i els seus temes, me deixa una gran llibertat per completar (o modificar) les informacions que, a partir d'aquest moment, faran part del fitxer i accessibles d'un Media Player. 
Un cop les informacions en els fitxers, utilitzo Songbird com a Media Player, en la seva versió portable. Bàsicament amb dos add-ons. MashTape que, pel tema que estigui sonant, presenta quatre pestanyes a la part baixa de la finestra: Informacions de l'artista (traduïdes, estretes de last.fm i wikipèdia), News de l'artista (qualsevol cosa que estigui fent, concerts, etc.), Fotos (tot el que hagi trobat a Flickr i SMugMug) i Vídeos (tot el que hagi pogut trobar a MTV, YouTube o Yahoo vídeos) . Si aquest add-on ja és impressionant, el que me va deixar al.lucinat de veritat és MyLirics. No és ja solament que et presenta la lletra de la cançó que estigui sonant a la dreta de la finestra. Es que, la lletra va baixant a mesura que avança la cançó!  I si això no fos prou ... tots dos fa exactament el mateix quan utilitzes el ShoutCast de la ràdio. Les infos de l'artista del que estan emetent una cançó, però també la lletra d'aquesta. I tot gratuït, of course. Us animeu a provar-ho i me'n feu cinc cèntims?

8 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Ep, Long John! Que m'interessa molt saber què en penses d'aquesta entrada.

long john ha dit...

La hora a la que has publicado los comentarios, la he visto después de decidirme a comentar tu ilustradora entrada sobre organización de la música, cosa que más adelante haré, no puedo resistirme a hacer alguna anotación a tu último comentario. Ni por un momento puedo creer que pienses que CiU esté a favor ni en contra de la independencia. Creo que por encima de cualquier ideología siguen siendo (y que no se quién me perdone) botiguers. Este es su principal leit motiv. Es decir si pueden sacar beneficio de las aspiraciones nacionales expresadas en su máximo grado, las harán suyas, siempre y cuando éstas amparen a una incontestable mayoría de los electores. Lo demás, como siempre, seguirá siendo rio revuelto. La Iglesia, ya se sabe, desde la desaparición del brazo armado de la Inquisición... pues perro ladrador y poco mordedor. De todas formas, he de decirte que la causa independentista después de las declaraciones del ministro Wert, ha ganado cinco o diez mil nuevos simpatizantes. Para los que no somos ni pro ni anti independentistas ni dejamos de opinar sobre este tema, todo esto empieza a ser muy, pero que muy divertido. Por el momento, en decir imbecilidades van ganado los "no excluyentes" por goleada. Por ahora me mantengo a la espera de los pactos que hagan los que quieren causa común dentro del independentismo (y si es posible sólo de la "izquierda" independentista). Pueden ser ilustrativos de la capacidad de renuncia en favor de los intereses comunes. A ver...

Casi se me olvidaba hacer un comentario sobre tu entrada inicial.

Me parece un trabajo excelente el que has hecho, tanto de búsqueda (si todavía corriéramos por los pasillos de la UAB, diría investigación) como de selección (diría conclusiones)de herramientas para la orgasnización y disfrute de la música. Yo no he probado todavía las herramientas que comentas, salvo la FreeRIP, pero estoy deseando montar todo el tinglado.
Con los elementos que mencionas, el disfrute completo de la música que se quiera escuchar es completo. Me gustaría saber, si es capaz de reconocer la versión que estás escuchando (sobre todo en el tema de música clásica). Yo por mi parte, sigo buscando una herramienta gratuita que se capaz de rippear albumes de vinilo de manera satisfactoria (esto es, con las "impurezas" analógicas adecuadas, pero que además sea capaz de cambiar de cara los discos y cogerlos y dejarlos en la estantería), pero hasta ahora no he tenido suerte. Si das con algo no dudes en publicarlo.

Ahora en serio, es fantástica la selección, porque además de poder escuchar, puedes saber sobre.. y eso en música como en cualquier otra expresión artística, permite disfrutarla en todas sus dimensiones. En mi caso, si además tienes acceso a la partitura...

Roy Batty ha dit...

Anem a pams. Sobre la digitalització dels discs de vinil, dir que, als inicis del MP3, amb uns companys de la feina, vam provar de digitalitzar els àlbums de vinil, amb un resultat mediocre en relació a tot el que trobàvem en format numèric a la xarxa, i ho vam deixar córrer. Si te defenses amb la llengua de Molière, te proposo de llegir aquest article que resumeix força bé la complexitat del problema i et proposa les eines necessàries per arribar a una solució satisfactòria.

Roy Batty ha dit...

Ara sobre les partitures. No t'ho creuràs, però fa anys que van regalar-me un piano Casio d'aquells que estaven de moda per gent que no tenia ni idea de musica com jo. Isaac se'l va quedar i ja no el vaig tocar més. Com van quedar-me les ganes de tornar a ficar-me, sé que vaig caure en algun moment al damunt d'un programa que traduïa la partitura del tema que estava sonant. Recordo que, si les coses no han canviat gaire, el principi sempre era el mateix: el tema s'havia de traduir en format MIDI i després podies obtenir la partitura. Mira't aquests dos videos de demo i digue'm si et diuen alguna cosa [1] [2]

Roy Batty ha dit...

Finalment, no podem deixar de parlar d'un dels primers programes que es carrega la penya des de que te un smartphone a les mans: Shazam. Jo l'utilitzo sovint quan hi ha un anunci amb un tema que m'agrada per obtenir el títol de la cançó, el nom de l'artista, de l'àlbum, i enllaços d'interès com ara els vídeos de youtube. Actualment, aAls USA, ja pots ficar el phone davant la tele i obtenir els crèdits de l'emissió que estiguis veient. Al.lucinant!

Roy Batty ha dit...

M'has picat el gusanillo, saps? Ara si, just abans de plegar i anar-me a dormir, coneixies aquesta pàgina?

Israel Hands ha dit...

Doncs mireu,hi penya que musicalment està rematerialitzant-se,i aparca la música digitalitzada per a retornar al vinil.Si més no això em comentava mon germà l´altre dia.Es veu que ara ressulta que el sò tant perfecte no acaba d´agradar.En fi,jo com que encara no m´he desmaterialitzat,la veritat és que no sé que pensar.

Roy Batty ha dit...

Jo, sobre les modes i la penya a la recerca de l'exclusivitat no me pronunciaré. Sols diré que, per aquelles coses de la vida, els vinils han acabat molt buscats i hi ha penya que paga una pasta per ells. També pels films en Super8 (el que ha fet que els vells projectors valguin una fortuna!). Jo tenia un problema d'organització i d'espai, he trobat una solució i l'he compartit amb vosaltres. A partir d'aquí, com amb els colors i les dones, cadascú té el seu gust.