divendres, 2 d’agost del 2013

seguim parlant de sexe ?

la platja de Lausana el 26.07.2013
Fa quatre dies que'ns queixàvem del que trigava a arribar l'estiu. Ara que el tenim aquí en tota la seva magnificència, deixeu-me dir que no sou els únics que passeu calor: mireu sinó  la que ha estat caient a la Xina , al Japó o a Suïssa.
Entrem però en el subjecte del que fa la penya quan té calor. Doncs bé, segons un estudi d'Oracle (How Many Times Do You Check Your Mobile Phone Per Day?) que mencionava el passat divendres 26.07.2013 La Vanguardia ... la penya no deixa de consultar compulsivament el mòbil: fins a 150 cops per dia de mitjana, segons l'estudi!
Recordeu l'estudi d'el Harris Institute del que parlàvem dilluns? Segons la penya de News Republic, el va encarregar l'agència de viatges en línia Expedia.fr. A partir de 8'600 enquestats el resultat revelava que el 75% dels estiuejants francesos trobaven el Wi-Fi primordial a la platja per llegir els seus emails, navegar a la xarxa i, pel 8% d'entre ells, llegir els seus emails professionals. El cas és que els francesos estant lluny darrera de les xifres obtingudes entre estiuejants d'altres països, com ara els italians, americans i canadencs o, fins i tot, els brasilers.
Menys mal que l'Ana Sànchez presentava dimecres passat el llibre de Pere Estupinyà: 'S=EX2. La ciencia del sexo' a les pàgines de EL Periódico i ens recordava que l'activitat sexual augmenta un 75% a l'estiu: val, és quelcom que, fins i tot les recents llicenciades en psicologia, saben des de fa temps. Però deixant de banda els consells personals que dona en Pere Estupinyà per lligar, i el suport científic que els justifiquen, és interessant veure la importància que té la dopamina: la hormona clau implicada en la sensació de plaer, motivació, recerca de la novetat ... responsable de generar ansietat i desig de petons més freqüents, al principi, i altres coses després. Aprofitem per recordar  l'entrada de l'entrada del passat 29.04.2013 al GS, a l'especial neuropsicofarmacologia: just amb el seu sabor, la cervesa allibera la dopamina, fins i tot abans que l'alcohol entri al corrent sanguini.
En fi que encara que la penya no deixa el mòbil ni que la matin, quan fa calor hi han més ganes, i les ganes augmenten amb una dopamina que s'allibera encara més amb el sol gust de la birra ... si, a sobre la cosa es passa amb gent que està encantada de havers-se conegut, i si totes aquestes ganes es canalitzen amb les tàctiques d'en Estupinyà sota l'influx de la lluna plena  ... Que tingueu un molt bon estiu, company@s !

En aquestes pàgines hem parlat del Human Brain Project (declinat en Blue Brain Project), sobre la modelització del cervell humà. També hem parlat dels estudis de la penya del Harvard University Social Cognitive and Affective Neuroscience Lab i del plaer sexual que obtenen els egocèntrics quan s'escolten. Dels investigadors de la Universitat de Indiana, que van descobrir que el gust de la cervesa és suficient per l'alliberament de dopamina, fins i tot abans que l'alcohol arribi a la sang. De l'estudi del Harris Instutute, que demostra que pels egocèntrics el plaer d'escoltar-se és tant gran, que no poden passar-se del mòbil ni tant sols quan estan fent l'amor amb una altra persona. I ahir vèiem el resultat de la recerca de la penya del MIT que'ns demostra que, per si no en tinguéssim prou, que en un futur no sé si molt lluynà la penya podrà acabar implantant-se altres records que els que ja s'auto-implanta actualment quan alguna part de la realitat no li convé.