dilluns, 12 d’agost del 2013

the Perseid Meteor Shower

Lluvia de meteoros y alineación planetaria 11, 12 y 13 agosto 2012
byAlberto Gutiérrez, Tlalpan. Una narració espelusnant!

La pluja de meteorits de les Perseides ha arribat amb puntualitat a la seva cita estiuenca. Tot i que va començar el dimecres 17 de Juliol i desapareixerà el proper 24 d'Agost, podrà observar-se de manera optima durant les nits d'avui fins el dimarts 13 d'Agost. I encara que la màxima freqüència (fins a 100 estrelles fugaces per hora) es produirà entre les 20h15 i les 22h45 durant la nit del 12 al 13 d'Agost, sembla que el millor moment per observar-la serà unes hores abans de la matinada, quan la nit estigui més tancada.
Malauradament per aquells que pensin observar-la durant el retorn a casa després del tancament dels bars i amb unes quantes birres al damunt, diguem que malgrat que els prismàtics no siguin necessaris, una vista clara serà un plus. Com també ho serà estar allunyat de la contaminació lumínica de les zones urbanitzades.
Ja que toquem el tema de la contaminació lumínica, us recomano la lectura d'un article molt interessant publicat per Paul BOGARD al National Geographic el passat 19.07.2013: Bright Nights, Big Problems. Why we should turn off the lights and appreciate the dark. Una introducció al seu llibre The End of Night: Searching for Natural Darkness in an Age of Artificial Light.
En fi, tornant a la pluja d'estels, si no podeu allunyar-vos de la vila i/o si la vista, després d'una nit de birres no acompanya, sempre podeu engegar el vostre ordinador i connectar-vos a les pàgines de la NASA o del Instituto de Astrofísica de Canarias.

2 comentaris:

Lourdes ha dit...

L´any pasat vaig anar al observatori de Castelltallat a veure les Perseides, vaig veure pasar uns quants meteorits. Aquest any desde el trocet de cel que veig desde el meu pis, no podré veure cap, perque ademès està nuvol. Un altre any será....

Roy Batty ha dit...

Doncs mira, és exactament el mateix que'm va passar a mi. El cel estava cobert, jo estava fet mistos i, com tu dius, un altre any serà ...