dimarts, 16 de juliol del 2013

do you remember SPSS ?

Segur que en Hands, des dels temps de la troncal, no ha reeixit a oblidar el SPSS i els llistats interminables sobre el cens ramader de la comarca del Bages. Jo tampoc he oblidat les llargues nits que vaig passar amb en Duende al centre de càlcul, intentant crear una interfase pro entre SPSS i MAP (Map Analysis Package). Tot plegat, avui sembla trivial: però eren altres temps, els dels VAX i els terminals VT-100, les impressores d'agulles i aquells llistats interminables de paper. IBM va acabar comprant el package estadístic SPSS i, en col·laboració amb ESRI, van crear fa tres anys una aplicació per la lluita contra el crim pel departament de policia de la vila de Memphis. La solució d'IBM es descriu de la manera següent pels seus autors: IBM SPSS predictive analytics was adopted by the Memphis police department, as part of their Blue CRUSH (Criminal Reduction Using Statistical History) project. Blue CRUSH is an impressive case study, showing a 30% reduction in serious crime, and a 15% reduction in violent crime. The IBM SPSS solution makes use of ArcGIS for the mapping component, but other mapping tools should work as well. Segur que el primer que a tots s'ens ha passat pel cap és un gran film de Steven Spielberg. De totes maneres, seria interessant saber si aquesta aproximació estadístico-cartogràfica d'IBM podria aplicar-se a d'altres tipus de criminalitat.

8 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Doncs vaja,al final ressulta que aquest sistema ha esdevingut una eina útil,tot i que recordo que el nom era SPSSx.O sigui que,Batty,explican´s que representava la x.

Israel Hands ha dit...

Qui ho havia de dir:de fer recompte de trujes i borregos al CSI Tennessee.Creus que ens podriem presentar com a candidats fent alusió a la nostra àmplia experiència?

Roy Batty ha dit...

Com podràs veure en aquesta pàgina, l'abreviació pot voler dir un munt de coses. Pel que a nosaltres respecta, la bona és: Statistical Package for Social Sciences. I sobre la "X", no és cap obscenitat, sinó una abreviació de Extended.

Ja per acabar, mai vaig voler dir-te res, però el teu llistat de truges i borregos no era complet. De totes maneres, ara no t'esveris, no va afectar al traçat de l'autopista. Per cert, algú se'n recorda de quina era la relació entre el traçat de l'autopista i el cens ramader del Bages?

Israel Hands ha dit...

Doncs ara que ho dius no ho sé,però crec que per allà no passa cap lligallo

Roy Batty ha dit...

Decididament, tu no saps ja què fer per què't visitin els experts, oi?

sinfu ha dit...

"quina era la relació entre el traçat de l'autopista i el cens ramader del Bages?" : Si home, quan borregos per hora podien circular en les dues direccions els dies de pluja!

sinfu ha dit...

L'expert fins i tot fa tutories d'SPSS a domicili. I són molt clares.

Roy Batty ha dit...

Doncs, sinó fos per l'accent ... Perquè jo, recordo les primeres classes més o menys així ... clar que potser fos per la ressaca del dia abans a ca la castanyeira. Tenint en compte que vaig acabar donant classes d'estadística, almenys me reconeixereu el mèrit.