dimecres, 24 de juliol del 2013

Rèquiem per Detroit

Sense Ficció - Requiem per detroit (1a part) from Penjar Videos on Vimeo.

requiem per detroit 2 from Penjar Videos on Vimeo.

Fa dies que se'n parlava, però finalment Detroit es declara en fallida. Un s'imagina les ciutats abandonades fa segles, però costa de creure que això passi ara. Bé, s'entén prou bé.... Si teniu temps, feu un tomb amb Google Maps per la ciutat i veureu algunes de les imatges que es veuen al documental que he penjat. Esperem no acabar com ells.

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Reprenent una noticia de l'agència EFE (no, en Vito no té res a veure) els nostres col·legues colombians de El Tiempo ens expliquen que Detroit no ha estat la primera ciutat dels USA a fer fallida. Tampoc crec que sigui la darrera.

El que és senzillament impressionant és la decadència en que està caient un país que té un potencial humà, pressupostari i tècnic per deixar-nos a anys llum si solament s'hi posessin.

Avui recordàvem amb un company que, el 1959, quan els russos van llençar el primer satèl.lit a l'espai, els USA tenien un retard tecnològic difícil d'atrapar. Va arribar en Kennedy, els va vendre un somni, i deu anys després (solament deu anys després!) ja tenien un home que es passejava per la Lluna.

Actualment, els USA no tenen com a país cap projecte digne d'aquest nom a nivell federal. Ni tant sols la construcció d'un TGV de costa a costa. La misèria pressupostària en la que s'han deixat caure fa que només inverteixin (i com!) en el terreny militar, on estan a anys llum de la resta del planeta. Per la resta, aquest company del que us parlava, que hi va sovint, me diu que les carreteres fan pena, encara que no tanta com els hospitals i les escoles. I el país no fa gran cosa més que sucumbir a les importacions asiàtiques i europees.

Espero per ells que un altre somni els torni a fer despertar, i que el tornin a compartir amb nosaltres.