dimarts, 7 de juliol del 2015

flower punk: black lips



Un grup de ruixats del que no havíem parlat dins ara: els Black Lips. Malgrat que a la versió en anglès del Wikipedia els comencen definint com una "garage rock band", al llarg de l'entrada es rendeixen a l'evidència i acaben parlant de les influències de la banda en el "punk-before-punk" del Viennese Actionism dels 60's, importat als US per "GG" Allin (nascut Jesus Christ Allin). 

Menys completa, prefereixo la versió en francès del Wikipedia, que recull que ells mateixos es defineixen com un grup de "Flower Punk" (pura provocació que he retingut pel títol d'aquesta entrada), i que tenen un só que recorda al dels inicis dels Kinks: composicions melòdiques amb un só brut, cantat en fals i enregistrat en connexió directa i sense arranjaments. Un sentit de la provocació en les lletres i una ètica punk en la gestió del grup a prova de ferro, de la que'ns fan un ràpid resum a inRocks.

A part del vídeo que il·lustra aquest article: Bad Kids, et proposo donar un cop d'ull a aquests altres: Family Tree, Modern Art, Cold Hands i, en el súmmum del surrealisme, el vídeo que resumeix la tournée del grup al Mig Orient el 2013: "Lebanon, Egypt, United Arab Emirates, Cyprus, and more". No et perdis l'ambiance de la sala de concert d'Erbil (Kurdistan), és d'un anacronisme desconcertant.