divendres, 10 de juliol del 2015

pirate jokes

Acusada per Reporters sans Frontières de ser un dels "enemics d'Internet", la companyia milanesa Hacking Team, especialitzada en la venda de tecnologia de vigilància, va patir dilluns passat un  atac cibernètic que no ha estat encara reivindicat.

Els hackers van publicar a través d'un enllaç .torrent més de 400 GB de dades confidencials: correus electrònics, contrasenyes, arxius i codis font del seu programari.

L'atac va ser anunciat a través del compte Twitter de la companyia: @hackingteam, que va ser segrestat i canviat de nom pels hackers.


Hacking Team és coneguda per vendre un programari de espionatge anomenat DaVinci, compatible amb Windows, OS X, Linux, iOS, Android, Symbian i BlackBerry, que té com clients a governs d'arreu del món. Discretament instal·lat en un ordinador, aquest troià monitoritza totes les activitats d'una màquina en un servidor remot sense el consentiment del seu usuari. Segons la companyia, aquest programari és capaç de controlar els arxius i els correus electrònics (fins i tot els que utilitzen la tecnologia PGP), les converses de Skype i tots els altres protocols de VoIP i missatges de missatgeria instantània. També és capaç de geolocalitzar els objectius i d'activar micròfons i càmeres a distància.

Segons els documents publicats a la xarxa, entre els millors clients de la companyia hom pot trobar el règim islamista de Sudan (objecte de mesures restrictives per part de les Nacions Unides, inclòs un embargament d'armes), però també Aràbia Saudita, Kazakhstan, Líban, Xile, Etiòpia, Malàisia, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Espanya, Rússia, Estats Units, Colòmbia, Azerbaidjan i Corea del Sud.

Christian Pozzi, un dels membres de la companyia, va tuitejar dient que estaven treballant en estreta col·laboració amb la policia per arrestar els autors dels atacs: "Gairebé tot el que diuen de nosaltres és fals. Deixin de difondre mentides sobre els serveis que oferim", poc després ja no va poder dir gran cosa més, car el seu compte a Twitter també va ser hackejat. (La firme d'espionnage Hacking Team piratée, 20minutes.ch, 06.07.2015)


Veure també a eldiario.es