divendres, 17 de juliol del 2015

homenatge a rouco de varela

Tot i que faig part d'aquells que creuen que Pancho 1er. i la seva revolució cristiana tenen uns límits que Evo Morales va intentar posar recentment en evidència, és innegable que el seu discurs ecològic, anti-capitalista, per la renovació de l'església i el wifi gratuit està fent tornar l'església catòlica a allò que'n diuen les seves essències, allunyant-la dels escàndols sexuals del passat i d'alguns malentesos que ja han estat arxivats.

A un país amb una taxa d'atur esgarrifadora, un jovent desconcertat per la praxis d'aquells que's presenten com les seves alternatives socials i polítiques [1] [2] podria veure's atret per una església renovada i fer miques anys de lluita per l'ateisme al GS.

Gràcies a Déu, l'església catòlica no ha deixat abandonats personatges com l'Antonio Maria Rouco Varela, al que ha pogut trobar-li un pis a Madrid (en algún sitio tenía que vivir) i que, gràcies a la pasta que li passarà la seva neboda i la roba que li han ofert les feligreses podrà passar una vida modesta com jubilat. 

Altres feligresos creuen que, seguint l'exemple de Pancho 1er a Bolívia, Rouco podria completar la seva jubilació amb les donacions de la militància del PP a les presons espanyoles: car, l'idea d'anar a demanar-li pasta a Merkel ha estat descartada per l'ambaixador de la RFA a Madrid. 

Finalment, l'alternativa de passar la seva jubilació a la Residencia de las Hermanitas de los Ancianos Desamparados no ha estat considerada com adequada: cal tenir en compte que corren rumors de que'n Sinfu ha postulat per una plaça com a resident, i no s'acaba de veure massa clar què podria acabar passant amb aquella institució, ni amb les monges, el dia que's presenti.