diumenge, 12 de juliol del 2015

venim del nord, venim del sud (7)

Otger Cataló
(Claudi Lorenzale)
Vaig passar la setmana passada rondinant per les llegendes que'ns han venut sobre el passat medieval idíl·lic de Catalunya. Avui però, m'agradaria rectificar i agrair a qui correspongui que no ens hagin inflat el cap amb la llegenda de l'Otger Cataló i els Nou Barons de la Fama

Otger, era una mena d'heroi català -com el Capitan Trueno- que, amb l'ajut d'uns nobles fantàstics, sortits d'una versió medieval de Marvel, va alliberar Catalunya dels sarraïns: aquesta auca n'és el testimoni històric.

6 comentaris:

Israel Hands ha dit...

El relat no té pèrdua.Ara només falta que algú faci un crowfunding per a aixecar l´estàtua del bo d´Otger Cataló i els Nou barons de la Fama al bellmig de les muntanyes de Montserrat,que sembla que és el somni del que t´ha donat a conèixer aquest llegenda.

Roy Batty ha dit...

Montserrat és un xic excèntric. I com tot en aquest país ha de passar a BCN (sinó, no existeix), lo normal seria la construcció d'una estàtua gegant (estil la de La Llibertat) a la Plaça de les Glòries Catalanes (que, per no molestar, a l'ajuntament l'anomenen Plaça de les Glòries).

També he pensat que, per allò de la llegenda, no estaria malament ubicar-la als Encants. Però, d'una banda, estic segur que molts patriotes de la Catalunya de les 4 províncies s'ho prendrien malament. I d'una altra banda, no cal descartar que l'estàtua acabés venuda com a ferralla en un moment de desatenció.

Roy Batty ha dit...

Se m'ha oblidat afegir que, en una vila amb vocació de turisme temàtic com BCN, l'ideal seria donar-li un toc cosmopolita a l'Otger amb una estètica d'aquest estil, a la que hom podria donar-li una touche nacional afegint-li quatre barres al casc i musica de Sangtrait, en el marc d'un espectacle pirovisual que tindria lloc a les festes més assenyalades del nostre calendari.

Israel Hands ha dit...

Si tio,ja tarda Sangtraït a dedicar un tema als Nou Barons i al´Otger Cataló.

Israel Hands ha dit...

I ara,seriosament,com creus que podriem encaixar la tesi doctoral de Su Senyoria Sinfu,en aquesta seqüència de posts?.Entre altres coses per què en un d´ells,també cpomentavem quelcom sobre les migracions d´aquí cap a fora.

Roy Batty ha dit...

Mira, sobre la tesi d'en Sinfu, prefereixo no parlar. Més que res perquè li vaig proposar de publicar un abstract o, fins i tot una entrevista on estaria autoritzat a dir allò de m'agrada que'm faci aquesta pregunta ..., ha sigut molt dur ..., encara et queden birres a la nevera? i també lo de que la penya podria trobar la tesi editada als millors llibreters, i me va sortir amb no sé què d'una exclusiva que ja havia venut a la penya del DAG a canvi d'un sopar amb no sé qui a no sé quin club de golf.

I sobre l'Otger no pateixis. Perquè me consta que la seva afició per eliminar sarraïns no seria ben vista per l'emir de Qatar. I a ningú no se li passaria pel cap erigir cap monument per indisposar-lo. Una altra cosa és que'n Long John m'ha dit que corren rumors de que un malparit li ha enviat l'auca a l'emir i ha ficat com remitent el nom i l'adreça d'un company de Viladecans. Espero que no enviïn a cap comando des de Síria perquè, com el facin emprenyar, aquest tio acaba amb la guerra en dos dies.