divendres, 22 de febrer del 2013

Only in Switzerland ... (3)


Res, que m'he donat compte que, des de 2008, que no us dono la vara amb el Yodel: i tenia ganes. Bé, lo de Yodel és als USA. Aquí, als Alps, que es on va néixer, es diu Jodel, però com sé que us sonarà a una paraulota pronunciada per un japonès ... Vinga doncs, el vídeo que il·lustra l'entrada (Ku-Ku Jodel), trobareu un dels grups suïssos més clàssics (en fi ...), però alhora més bons: Oesch`s die Dritten, originaris del Oberland de Berna. I la veu de na Melanie Oesch`s, que és senzillament impressionant. En un altre registre del folk local, ara amb el AlpenHorn (o Cor des Alpes) teniu na Lisa Stoll i ... l'increïble Eliana Burki. I no és que a Alemanya, a Austràlia o als USA no es faci res interessant, però no és el mateix.

4 comentaris:

Israel Hands ha dit...

A veure Batty,el que ens hauries d´explicar si regularment en fan concerts i si hi ha força adeptes (ja no et pregunto si entre ells estàs tu),o si és una mica un folklore cada cop més residual.

Roy Batty ha dit...

Deixo que les imatges parlin per elles mateixes ... La veritat és que és un xic com els combats de lluita suïssa a les Schwingfest, com aquesta del 2010. Jo diria que, comparativament, és quelcom de semblant a les trobades castelleres, si se'm permet el símil.

Israel Hands ha dit...

Quin tall de penya!Llàstima que li hem perdut la pista al gran Ed Bou,per què amb un bon entrenament la propera trobada el podriem presentar al Schwingfest.

Roy Batty ha dit...

Home, només per veure'l amb els slips de roba de sac lluitant contra en Kilian Wenger valdria la pena.