dimarts, 5 de febrer del 2013

The Human Brain Project


L'objectiu del The Human Brain Project és reunir tot el coneixement existent sobre el cervell humà i construir un cervell artificial, peça per peça, amb l'ajuda de super-ordinadors, models i simulacions. El cervell artificial permetrà l'anàlisi de les seves respostes a diferents tipus de tractaments per diferents tipus de malalties. El passat 28 de Gener, la Comissió Europea ha anunciat el seu recolzament a l'objectiu del projecte i ha anunciat que l'ha seleccionat com un dels dos projectes que seran finançats a través del Programa Flagship FET nou.
Estem parlant d'un projecte que ha de federar més de 80 institucions de recerca europees i internacionals durant deu anys (2013-2023) i un cost estimat avui en 1.19 milers de milions d'euros. Aquest projecte serà coordinat pel neurocientífic Henry Markram, de l'Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), a Suïssa i els codirectors Karlheinz Meier, de la Universitat de Heidelberg, Alemanya, i Richard Frackowiak del Centre Hospitalari Universitari de Vaud (CHUV) i la Universitat de Lausana (UNIL)
El potencial del projecte és tant important que el Govern federal suís ja ha començat a destinar 60 milions d'euros, per al període 2013-2017 pels treballs de laboratori d'Henry Markram, però també pels equipaments del Swiss National Supercomputing Centre a Lugano. El cantó de Vaud ja ha compromès 28 milions d'euros per construir la instal·lació del projecte Neurópolis, que comptarà amb el suport de la Confederació Suïssa, el Grup de Rolex i altres patrocinadors.

2 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Home,jo aquí distingiria entre els diferents cervells a copiar.No us càpigui dubte que si hi ha´gués capital espanyol triarien un cervell tipus Marianico el Corto o Manolo el del Bombo,només per allò d´estalviar-se unes quantes peces (i no em direu que el Cervell d´Einstein tenia les mateixes peces que el de,posem per cas,Carmen de Mairena (amb tots els respectes que em pot merèixer),i embutxacar-se una pasta.

Roy Batty ha dit...

Es mes fort que tu, oi? Saps que en Sinfu té un no sé què amb la Carmen de Mairena, i tu ... Vinga, a ficar-te amb ella. Clar, després me tocarà a mi aguantar-li la depre ...com en Doc es passa les tardes jugant a Volei amb una penya del Casal d`Avis, sempre me toca a mi.