dimecres, 2 de juliol del 2014

atenció, que l'Oriol té un pla !

Oriol Junqueras, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha revelat que té un pla alternatiu tancat per si Madrid no permet la consulta (...) Tot i mantenir que la consulta és la millor opció, Junqueras ha defensat la discreció i la importància de no explicar-ne els detalls perquè sigui eficaç.

Com jo no soc gens discret m'agradaria pensar que, com l'Oriol és professor de historia moderna i contemporània d'una de les universitats més prestigioses del Vallès, igual és un dels rars ciutadans d'aquest país que ha llegit que van ser unes eleccions municipals les que van permetre l'abdicació d'un rei, la proclamació de la II República Espanyola i, ja més tard, l'aprovació de l'Estatut de Núria.

Clar que, també és veritat que l'Oriol es va especialitzar en el pensament econòmic a la Catalunya de l'alta edat moderna (1520-1630). Llàstima que s'aturés just abans del període en que els membres de la Generalitat de la I República Catalana va anomenar comte de BCN el rei de França i van demanar-li tropes per acabar amb la revolta social d'Els Segadors (la seva bandera era la negra!) i defensar els seus privilegis de classe davant de les tropes del rei d'Espanya, amb qui pactarien més tard.

Però també podria ser que "un comitè de savis" hagi aconsellat l'Oriol d'organitzar una votació a facebook utilitzant els "I like" com un paradigma de la modernitat de la Smart City de BCN. En fi, quan ell ho consideri "eficaç", ja ens explicarà de què es tracta. Mentre tant, tots aquells independentistes que no necessiten de la TIA ni del superintendente Vicente per expressar les seves idees, poden seguir participant als processos assemblearis de l'ANC.

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Al menys el pla de l'Oriol no té res a veure amb el de Alícia Sánchez-Camacho. Espero, vaja.