dimecres, 16 de juliol del 2014

punk rock: the last Ramone is dead



El passat dijous 11.07.2014 va morir Tommy Ramone, darrer membre d'aquell grup de companys que es van conèixer a la Forest Hills High School (Queens, NY) i van crear una de les bandes de rock més conegudes de tots els temps: Ramones.

Tommy Ramone (Thomas Erdelyi), bateria del grup, d'origen hebreu i nascut a Budapest, va morir als 65 anys a causa d'un càncer biliar. Abans d'ell, ja ens havia deixat el 2001, amb 50 anys, en  Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman), a causa d'un limfoma. El 2002 en Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin), fill d'una alemanya i d'un militar americà destinat a Berlín, on va viure fins els 15 anys, compositor i baix de la banda, que va morir a causa d'una sobredosi d'heroïna. El 2004 en Johnny Ramone (John William Cummings) d'origen irlandès i guitarra del grup, que va morir als 56 anys a causa d'un càncer de pròstata. 

Deixo per d'altres el panegíric ditiràmbic de la que va ser una de les millors bandes de rock de tots els temps. I davant de la dificultat d'escollir un tema per aquesta entrada, m'he decidit per Do You Remember Rock 'n' Roll Radio?  (wiki, youtube): un tema que sovint  m'acompanyava durant les nits que'm passava al garatge de casa, programant el meu entranyable ZX - Spectrum o fent cablatges  impossibles entre aparells que no estaven programats per dialogar entre ells.