diumenge, 27 de juliol del 2014

juan carlos barba

El Confidencial és un dels diaris més rars que conec. Dic que és rar, perquè és un diari que seria normal a qualsevol país europeu, però no a Espanya. Es un diari que està políticament posicionat en el centre-dreta: tal i com s'entén a Europa, res a veure amb els que es reclamen d'aquesta ideologia a Espanya, tampoc a Catalunya. I és en aquest diari on vaig tenir la sorpresa majúscula de descobrir el blog d'un economista extraordinari: Juan Carlos Barba. En fi, un economista extraordinari que no té una llicència en economia, sinó en farmàcia: ell prefereix presentar-se com analista económico.

Perquè la seva formació en ciències li permet interpretar les variables econòmiques des d'una perspectiva que va atreure'm des del primer moment. Perquè no es dedica solament a interpretar la realitat sinó que, per mitjà de colectivoburbuja.com, intenta fer el possible per canviar-la. Perquè expressa en un diari de centre-dreta unes opinions allunyades de la línia editorial d'aquesta publicació, guanyant-se el respecte d'aquells que no comparteixen les seves idees.

M'agradaria invitar-te a descobrir en Juan Carlos a través d'aquests enllaços. En primer lloc a dos blogs: Colectivo Burbuja i El Confidencial. Seguidament a dues entrevistes: Colectivo Burbuja i Ivoox. Però el que t'aconsello de veritat és la lectura de dos dels seus darrers articles a El Confidencial: