dijous, 27 de novembre del 2014

ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra ...

Es comú entre la canalla passar per la picadora els mestres o els pares per acusar-los de tot el que de dolent els pugui arribar. També a Espanya dona uns altíssims rèdits polítics acusar als catalans del que sigui. I espanyols i catalans, saben que tenen molt a guanyar electoralment si passen per la picadora Angela Merkel i, per extensió, la Unió Europea, acusant-los de la greu situació econòmica del país. 

Des de l'esquerra fins al PSOE, estan començant a escalfar motors amb l'historia de que Europa, i més concretament Merkel, veuran el que veuran si guanyen les eleccions. Però me temo que si Merkel i la Unió Europea s'han mirat avui la premsa espanyola, tot aquest discurs no valgui el paper en què pugui estar escrit:

En fi, que mentre el nombre més gran d'hipoteques constituïdes sobre vivendes durant el passat mes de Setembre es va donar a Madrid (4.092), Andalusia (3.301) i Catalunya (2.777), i mentre el Banc d'Espanya va llençant coets per la "fase d'expansió" de l'economia espanyola (creixement del PIB un 0,5% en el tercer trimestre de l'any, amb un avanç interanual de l'1,6%) i una afiliació a la Seguretat Social que es va incrementar a l'octubre un 0,1% intermensual, la moratòria als desnonaments es prorrogarà fins el mes de maig: llàstima que, als seus 85 anys, Carmen Martínez, i tants altres, no n'estiguin al corrent. Segurament per culpa de Merkel i de la Unió Europea, tant com el fet que la banca segueixi fent préstecs hipotecaris amb la pasta que va arribar dels estalvis dels ciutadans europeus.

"Malos Tiempos Para La Lírica" doncs per aquells que, no havent arribat a una suficient maduresa mental, es dedicaran a passar per la picadora Merkel i a la Unió Europea, culpant-los de tot el que va malament en aquest país. Potser els permetrà guanyar-se una reputació de rebels entre aquells que tenen la mateixa edat que ells i convertir-se en bad boys a l'escola del seu barri. Però ja fa temps que haurien de saber que els reis son els pares. I que sinó fan res d'altre que passar-se el dia demanant pasta, rondinant i creant un ambient impossible, igual es troben un dia amb que els pares, farts d'ells, els deixin sense setmanada i els fotin fora de casa.

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Aviam. Que de vegades jugo massa amb la ironia i corro el risc de no fer-me comprendre.

Que 2'800 hipoteques representin un increment del 30% i permetin al diari tirar coets fa riure. Parlar de fase d'expansió perquè l'afiliació a la Seguretat Social es va incrementar a l'octubre un 0,1% intermensual fa riure encara més. I que l'altre ens surti amb una prorroga de la moratòria dels desnonaments mentre segueixen fotent la gent fora de casa, és per escanyar-los.

El que volia dir és que, si hom dona un cop d'ull a tot aquest triomfalisme periodístic, serà dur convèncer Merkel i la UE de que han de seguir afluixant la mosca. Més encara si tot el que reben a canvi son insults un dia si i un altre també.