dimecres, 26 de novembre del 2014

podemos?

Una de les coses que més m'agraden de la penya de Podemos és veure com estan traient de polleguera tota la cleptocràcia que ha estat governant aquest país sota diferents sigles. 

El problema és que tinc una edat i recordo que era la mateixa por que'ls feien individus com Felipe Gonzalez i Alfonso Guerra.

Es per això que, ara que a Podemos comencen amb el "donde dije digo, digo Diego" (1), que comencem a veure coses que no presagien el millor en els seus líders (2), i que deixen destil·lar un seguit de velles consignes de l'eurocomunisme que ja coneixíem de l'època de Santiago Carrillo (1), és de justícia no oblidar-nos de la penya de la CUP (3).

La CUP que, quan va entrar al parlament de Catalunya, va proposar com a president de la cambra un valencià que es va intentar suïcidar abans de ser desnonat: Manuel G.B. de Burjassot. La diputada Georgina Rieradevall portava la samarreta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) quan va depositar el vot per Manuel G.B.  La CUP també va proposar per la vicepresidència de la mesa: Pedro Alvarez, Guillem Agullo i Idrissa Dallo ... ni oblit ni perdó.

Altrament, segons informava des de Perpinyà el 3|24 (4): La CUP es desmarca de Guanyem Barcelona i presentarà una candidatura pròpia a la capital catalana. El motiu que argumenta són les diferències amb la coalició d'Ada Colau en alguns aspectes del codi ètic que debatien, com la limitació de mandats o el sou mínim dels regidors.  No estic al corrent quines eren aquestes diferències, però crec que val la pena donar-li un cop d'ull al codi ètic proposat per la CUP (5):
  • limitació de mandats. Els regidors i regidores han de tenir els mandats limitats a un màxim de dues legislatures.
  • limitació dels sous. La retribució́ dels regidors i regidores ha de ser com a màxim 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (1.613€ nets/mes)
Just per acabar m'agradaria que tots recordéssim que la penya que ha votat el PP seguirà votant el PP. I que com el vot a l'esquerra del PP estarà extremadament atomitzat ens tornaran a venir els de sempre amb l'idea dels Fronts Populars Nacionals o els d'esquerres: espero que ningú caigui en el parany de fer-ho. Quan això arribi, tinguem un gest de simpatia cap a l'Albert Rivera i en Joan Antoni Duran: ells també estaran on cal per atomitzar el vot de la dreta que ja no pot veure ni en pintura na Alícia,


1 comentari:

Pierre Nodoyuna ha dit...

Totalment d'acord amb tu, m'inspira molta més confiança les CUP que el Podemos.
A veure...