diumenge, 16 de novembre del 2014

separació de poders: el cas espanyol (I)

Mentre la premsa espanyola demana a crits la seva inscripció al curs online "Democracia occidental - Nivel Básico" on podrien aprendre les bases de la separació dels poders en un estat democràtic i potser també els fonaments de la llibertat d'expressió sense necessitat de l'ofensa personal o col·lectiva. 

Mentre la premsa catalana procedeix a un treball de fatiga intel·lectual entre els seus lectors explicant ad nauseam tots els subterfugis i raonaments jurídics possibles i imaginables que farien inviable l'acusació d'aquest senyor que'ns han convertit en lider i màrtir de l'independentisme.


Mentre intento fer abstracció de tota aquesta penya, llegeixo amb data de 13.11.2014 a una publicació que't recomano: directa.cat que El fiscal en cap investiga Artur Mas, els Mossos investiguen el fiscal en cap, L'Àrea d'Investigació Interna, adscrita a la Direcció General de la Policia, va obrir una investigació, el setembre, per esbrinar la suposada relació entre el fiscal en cap de Catalunya, Jose Maria Romero de Tejada, i un responsable de locals d'oci.

Un altre article de rèplica del mateix dia (son ràpids, quan volen!) me tranquil·litzava: Els Mossos rectifiquen i la fiscalia obre una investigació per haver vinculat el fiscal en cap amb un cas delictiu. La fiscal cap de Barcelona, Anna Magaldi, ha obert una investigació pel que consideren un error que vinculava Romero de Tejada a un cas delictiu

En fi que, malgrat la ignorància que la premsa espanyola pugui tenir sobre el funcionament d'un estat de dret (del "imperio de la ley" franquista si que'n saben) i la pujada de sucre i bilis que els hagi provocat el 9N, i malgrat que els ventiladors segueixen funcionant a fons ... els fiscals tenen altres coses de les que ocupar-se ... i tinc el sentiment que els polítics espanyols també