diumenge, 16 de novembre del 2014

separació de poders: el cas espanyol (II)

Pyramid of Capitalism System
Industrial Workers of the World (1911)
La collita de la setmana ha estat rica en exemples pel que fa a la comprensió que la cleptocràcia fa de la separació dels poders en un estat democràtic .

Deixarem de banda les directives del govern central, del PP i dels seus tertulianos, donant-li instruccions a la fiscalia. I també les histories de la fiscalia a Catalunya amb els mossos car ja n'hem parlat a l'entrada precedent). Passarem de llarg  els viatges de Monago, que ni els seus amics al Senat volen justificar. La cessió gratuïta de 170 Ha per l'alcalde del PP d'Algete per la construcció d'un terreny de golf.


Tampoc afegirem res sobre el fet que, poc abans de ser imputat,  Ángel Acebes participés en un dinar reial en el reservat d'una penya gastronòmica de Madrid amb Manuel Marchena –president de la sala segona del Tribunal Suprem-  Pedro Calvo –ex-responsable de Seguretat del Ajuntament de Madrid–, i un parell de tios més ... (+ infos)

I posats a no dir res, tampoc ho farem del nomenament de Eladio Jareño, cap de premsa d'Alicia Sánchez Camacho, com a director de RTVE a Catalunya.

Tampoc del contracte de Tica Bosch com a directora de l'oficina a Londres del Centre de Promoció de Negocis ACCIÓ: organisme que depen del departament sota la responsabilitat de Felip Puig. Entre altres mèrits, Tica Bosch es la dona de Josep Tous Andreu, ex-alt càrrec imputat al cas de les ITV amb el seu amic i company d'estudis Oriol Pujol Ferrusola.

No direm res, més que res, perquè no val la pena afegir res més sobre aquest règim polític de cleptòcrates.

12 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Cleptocràcia:quin gran mot per a definir la política espanyola...i catalan,que aquí no se salva ningú.

Roy Batty ha dit...

- Un ministro japonés dimitió porque sospechaban de él.
- A cuantos kilómetros queda Japón?
- 20'000 kms
- Que lejos estamos !

H. Catalán

Israel Hands ha dit...

Home,fins i tot estem lluny de gran part dels països europeus i som al costat.

Roy Batty ha dit...

Home, no et creguis. Malauradament per mi, pels del PP i CiU, hi ha un país centre europeu que no sembla quedar-lis gens lluny.

Israel Hands ha dit...

Pensa que no esteu sòls,que us toca compartir destí monetari amb Liechtenstein i Andorra.

Roy Batty ha dit...

Home, des de l'època de la dissolució de l'imperi austrohongarès tenim una unió duanera i monetària amb Liechtenstein. També ens ocupem dels afers exteriors del principat en alguns països i el FC Vaduz i el Liechtenstein FC juguen al campionat suís. Pel que fa a les histories reials, el sistema polític i altres safaretjos ... dir que, com aquí tenim una idea força precisa del que vol dir el mot federalisme, ningú s'hi fica.

Pel que fa a Andorra, imagino que les nostres relacions deuen passar preferentment a través de Villiger, l'empresa que fabricava els Rössli (encara els venen?) i un munt d'altres marques.

Israel Hands ha dit...

Òstia els Rösssli,doncs ja li preguntaré a mon pare si encara els fabriquen que trobo que de tant en tant encara es fot algún puret.

En altre ordre de coses no entenc com amb lo bon catolics que acostumen a ser els grans defraudadors patrios,no han anat a portar els calers a la Banca Vaticana.
Total,els guardies són del teu poble,i igual els faria l´efecte que els porten a Suïssa,no?

Roy Batty ha dit...

Home, diuen que hi ha un grup d'accionistes de la Banca Vaticana als que no els agrada gens la comptabilitat creativa: personalment, crec que la fí de Roberto Calvi va invitar a la reflexió a més d'un.

I pel que fa a la gent del meu poble dir que, en principi, si ets un bon catòlic (certificat pel capellà del teu poble), has acabat amb diploma els teus estudis i has servit a l'exèrcit, pots postular. Una altra cosa és que el comandament de la Guàrdia se li doni a algú que no hagi nascut en un cantó catòlic i de parla alemanya (llengua oficial dels guardes!).

Israel Hands ha dit...

Vaja tio,ja pensava jo que la guàrdia suïssa era un cos selecte i que demanaven una sèrie de requissits prou complicats,però donat que teniu quatre idiomes oficials,em sembla excessiu que només els que parlin alemany s´enduguin le palma.

Roy Batty ha dit...

Mira't per una altra banda, a mi no me sembla malament si pot limitar el nombre de vocacions.

Israel Hands ha dit...

Home això és ben be cert,ara que si en lloc de l´allemany exigissin el romanx,encara ho fotrien més complicat,no creus?

Roy Batty ha dit...

A la Svizra Rumantscha, al cantó dels Grisons, la penya que parla romanx parla també, en general, l'alemany estàndard i l'italià. Però també el Schwyzerdütsch. Ara bé, com pots veure en aquest mapa, els catòlics no son especialment nombrosos al cantó dels Grisons.