dissabte, 15 de maig del 2010

després dels minarets ... el burqa !







Com sé que el vot sobre la prohibició de la construcció de minarets us va impressionar d'allò més, m'agradaria informar-vos de que el parlament del cantó d'Argovia es va pronunciar el passat 4 de maig pel llençament d'una iniciativa cantonal per la prohibició del vel integral (niqab, burka, etc) a l'espai public de tota la Suïssa. El més divertit és veure com, amb arguments diversos, l'esquerra es pronuncia en contra de la prohibició al.legant criteris com la llibertat religiosa, el respecte de la comunitat musulmana i les seves tradicions, desenvolupament de polítiques d'integració ... Però encara és més divertit de veure pujar la maionesa sobre un tema que no implica més que una centena de musulmanes al país, de les que el 90% son suïsses convertides a l'islam.

8 comentaris:

sinfu ha dit...

el que haurien de fer els moros és posar-se allò que porten els ases i els cavalls per no veure les dones i així tots estarien contents.

Roy Batty ha dit...

Bé, jo diria que el problema son més aviat els islamistes que no els moros (en francès maures ... et sona pel topònim d'un país?). El mateix es podria dir de les versions cristiana, hebrea, etc. Com deia el vell Diderot: La religion fut partout l'invention d'esprits ambitieux et habiles qui, ne pouvant trouver en eux-mêmes la force de gouverner leurs semblables à leur gré, cherchèrent dans le ciel l'autorité qui leur manquait et en firent descendre la terreur.

sinfu ha dit...

Por las barbas del profeta, tiene más razón que el edu cuando se quejaba de que lo le pasabas el peta...dit això, a la del burka en bicicleta li és més fàcil fer-ho a Europa que si hagués intentat fer-ho a Riyadh, amb bikini...però com sempre, és com aquest "progres" que van a manifestar-se a Israel però no tenen el valor d'anar a Rafaha i dir-los quatre coses als de Hamas.

Roy Batty ha dit...

Una de bona, companys. Resulta que la mare d'un company d'escola de Yaël és una gallega que estava casada amb un algerià fonamentalista. La bona dona anava amb vel, passava la vida amb les germanes de religió i bla, bla. Resulta que Yaël me va dir que feia poc que s'havia divorciat. I avui me l'he creuada al bus pintada com un comanxe, amb pantalons de lleopard i amb una brusa super cenyida marcant pitrera. Com deia en Sinfu quan es mirava a la Gemma d'en Ramon Alfonso Mata ... vivir para ver.

sinfu ha dit...

Y ver para creer!!! El que va passar és que com que tú només teníes ulls per a la primitiva ella es va fixar en mi i llavor li vaig presentar en Ramon...

Roy Batty ha dit...

Home, jo sempre he tingut una debilitat pel personal sanitari, però per la Primitiva no (aviam, que no parlem de la Loto, eh?). A més, que me va dir que ella no sortiria mai amb cap paio que no fos de Sabadell. Jo li vaig dir que jo coneixia a un tio de Sabadell que, després de haver passat una temporada als Cellers, tenia un pis a Marte i que tocava el saxo pels bars (no equivocar-se d'una lletra o sinó la tenim liada). Però no va voler i ara és geo-ambulanciera.

sinfu ha dit...

dius que fa de geo-ambulanciera? no serà pas la que us va fer el boca-boca a tu i al doc sortint del 1916?

Roy Batty ha dit...

No vull que't preocupis, Sinfu. No va passar res. Mai li faríem una cosa així a un amic i, a més, no som de Sabadell.